Nicklas Bendtner har kniven for struben, men hvis der er ét sted, den kontroversielle angriber ikke vil mislykkes, er det i FC København.

Så klar er meldingen fra Nicklas Bendtners ven og tidligere landsholdskammerat, Mathias Zanka Jørgensen.

Zanka er selv personificeringen af FCK, selv om han i dag spiller i den tyrkiske storklub Fenerbahce. Fra landsholdets tilholdssted i den fashionable spanske badeby, Marbella, så han mandag aften FCK og hans gamle ven, Nicklas Bendtner, sende rystelser gennem fodbolddanmark.

»Nu står Nicklas i FCK med fire måneder til at bevise sit værd. Men hvis der er et sted, Nicklas ikke vil mislykkes, er det i FCK,« siger Zanka til B.T.

Foto: Terje Pedersen
Vis mere

Men det er en kontroversiel herre, Ståle Solbakken nu har valgt at lukke ind i folden. De negative sager har gennem mange år klistret til Bendtner som tyggegummi til en skosål, og mange af de sager er samlet sammen i København. Gerne efter mørkets frembrud.

Alligevel mener Mathias Zanka Jørgensen, at det er lige præcis her - på Bendtners hjemmebane - den 31-årige angriber har de bedste muligheder for at lykkes.

»Nu tror jeg, Nicklas har kniven for struben et sted, han kalder hjem og et sted, han virkelig ikke vil mislykkes. Jeg tror, der er en rigtig stor mulighed for, vi ser den bedste udgave af Nicklas som person i København, fordi det er der, han hører hjemme og der han har de fleste - hvis ikke alle - sine venner. Det er der, han allerhelst vil bevise sit værd. Så hvis der er ét sted, han virkelig har muligheden for at komme på ret køl, er det her,« siger den tidligere FCK-anfører.

Zanka både tror og håber, at Bendtner får succes. Som ven og tidligere FCK’er.

(Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019)
(Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019) Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Det er længe siden, jeg har set ham på en fodboldbane. Men de evner, vi ved, han besidder og det talent, vi ved han har, er jeg ikke i tvivl om, han kan score mål for dem,« fastslår midterforsvareren.

En anden tidligere FCK-stjerne kan også mærke løvehjertet banke en ekstra gang eller to med udsigten til at se Bendtner i den hvide trøje.

I sidste sæson var Robert Skov københavnernes altoverskyggende målsluger.

Nu er den titel ledig. Men der er kommet en ny kandidat til den.

 (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)
(Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Foto: Mads Claus Rasmussen
Vis mere

»Der er ingen, der er i tvivl om Bendtners kvaliteter. Det viser de resultater, han har lavet tidligere. Så som fan af FCK håber jeg, det bliver en succes,« siger Skov.

»Jeg kender ikke Bendtner personligt, men han er en stor, stærk angriber. Med den måde, FCK spiller på, er det altid godt med spillere, der kan holde fast i kuglen og gøre det godt på indlæg. I den forstand kommer spillestilen og det hele til at være et godt match,« slutter sidste sæsons suveræne Superliga-topscorer.

Nu har FC København - i det mindste på papiret - en ny bejler til den position.

Men Nicklas Bendtner kommer til de danske mestre og Superligaen med et krav om at lykkes, for at genrejse en falmet karriere.

Andre læser også