»Der er ikke den standard, som der skal være.«

Sådan lyder de meget konkrete ord fra FCK-sportsdirektør Peter Christiansen om den situation, at de danske mestre står i lige nu. 

FCK arbejder hårdt på en opgradering af klubbens træningsanlæg, som halter langt efter konkurrenterne.

Mandag præsenterede selskabet bag FC København, at Parken får en kapitalindsprøjtning på 100 millioner kroner til at give det en overhaling. Nationalarenaen er dog ikke det eneste, som står til få opgraderet forholdene.

»Vi har nogle vilde og høje ambitioner, og hvis vi skal blive ved med at have dem, skal det (træningsanlægget, red.) opdateres i en eller anden form,« 

»Vi kan ikke vente på det her i fem, syv eller ti år. Det er nu, det skal være,« siger Peter Christiansen.

FCK har tårnhøje ambitioner og klubben kan ikke leve med, at de langtfra er Danmarks bedste på træningsfaciliteter.

AGF og FC Midtjylland er blandt de danske klubber, der i den grad har fået opgraderet faciliteterne med spritnye træningsanlæg.

Sportsdirektør Peter Christiansen
Sportsdirektør Peter Christiansen Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Vis mere

Sammen med bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment, selskabet bag FCK, har klubbens sportslige ledelse sat gang i at finde en permanent løsning på problemet.

På nuværende tidspunkt er det dog ikke besluttet, hvor mange millioner, der bliver kastet ind i projektet.

»Hvis vi skal blive ved med at finde de berømte små procenter, så skal anlægget opgraderes. Når man skal tiltrække spillere, så har de nogle krav til deres dagligdag, og den betydning vokser,« siger Peter Christiansen.

FCK har vokset sig ud af de nuværende rammer på anlægget på Frederiksberg, og flere mulige løsninger for opgraderingen af faciliteterne undersøges. Konkret er de muligheder enten en renovering, en udbygning eller en endnu større model, som Peter Christiansen kalder det.

Der også et kommende professionelt kvindehold  - og et akademi for piger - der bliver en del af FC København. Det er fortsat ambitionen at blive på Jens Jessens vej, men for at der kan være plads til alle, skal der til at ske noget.

»Det er vigtigt at blive på anlægget på Frederiksberg. Det er der, vi hører til, og det er en del af klubbens DNA,« siger bestyrelsesformanden i Parken Sport & Entertainment, Henrik Møgelmose.

Sammen med den sportslige ledelse i FCK afdækker et eksternt arkitektfirma i den nuværende proces, hvad der er behov for, og hvad projektet kræver.

»Med de indikationer, vi har fået hidtil, så tror vi på, at vi kan blive på træningsanlægget. Der bliver et ekstra pres på fremover, men det ændrer ikke på, at vores ønske er at blive der,« siger formanden.

Peter Christiansen melder desuden ud, at det er planen, at der på tidspunkt i løbet af 2024 vil blive udarbejdet et konkret forslag fra den sportslige ledelse, som de kan fremlægge for FCK's bestyrelse.