»Mit ego og min forfængelighed kan ikke klare det.«

Sådan lød det fra F.C. København-cheftræner Jacob Neestrup, da han efter det uafgjorte resultat i Herning blev spurgt, om det irriterer ham, at mange medier har afskrevet F.C. København i mesterskabskampen.

Det er da heller ikke en situation, som de forsvarende danske mestre i øjeblikket befinder sig i, hvor man for en gangs skyld er på bagkant i mesterskabsspillet, og to hold virker til at have snuppet favoritværdigheden til mesterskabet ud af hænderne på københavnerne.

På bagkant understreger Neestrup, at kommentaren om hans skadede ego og forfængelighed var sagt med et glimt i øjet, men der er alligevel én ting, han savner.

»Det er helt fair, at medierne lige nu har nogle andre foran os. Efter 25 kampe ligger vi på en tredjeplads. Men jeg vil jo gerne have, at alle anerkender F.C. København,« erkender cheftræneren til FCK-træning og fortsætter:

Neestrup og FCK står overfor Silkeborg i weekenden.
Neestrup og FCK står overfor Silkeborg i weekenden. Foto: Foto: Oli Scarff/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

»For det her er min klub, og jeg kan da bedre lide, at F.C. København får anerkendelse, end at de får det i Herning og ude på Vestegnen og i Farum. Men det er sådan, det er, og det er helt fair – vi må jo bare lave om på det.«

Løvernes jagt på anerkendelse fortsætter, når de i weekenden tager imod Silkeborg i hvad der – i hver fald på papiret –  burde være den letteste kamp i mesterskabsspillet.

Det får man dog næppe Jacob Neestrup til at indrømme.

»Jeg synes, alle kampe er giftige. Så den er hverken mere eller mindre giftig end andre. Men den er tricky på sin egen måde.«

»Vi møder et hold, der er så konsekvente på det, de gør, at det kan skabe en utålmodighed i ens presspil, der gør, at man lige pludselig åbner op i situationer, hvor man ikke burde,« lyder det fra Jacob Neestrup, der dog mener, at man tidligere har haft godt fat i Kent Nielsens tropper.

F.C. København har vundet fire af de seneste fem Superligakampe de to hold imellem.

Følg opgøret live på bt.dk. Der er kampstart søndag klokken 16.