FCK smed to føringer mod bundholdet Lyngby i en 2-2-kamp. Dermed taber FCK terræn i toppen.

FC København er for første gang i forårssæsonen gået fra en superligakamp uden en sejr.

Mandag aften måtte spillerne hos det stjernespækkede mandskab tage slukørede fra Lyngby, da 3F Superligaens bundhold kom tilbage to gange og fik 2-2 med fra en kamp, hvor FCK havde de største muligheder og præsterede bedst.

Lyngby fik det ene point i land efter mål på to flotte angreb, hvor FCK's forsvar begge gange så passivt til, og det udnyttede midtbanespilleren Mathias Hebo Rasmussen til at score begge Lyngbys mål.

FCK vil ærgre sig over, at et generelt overtag i spil og chancer løb ud i spildte muligheder.

Remisen betyder, at FCK som nummer fire nu er to point efter AGF på tredjepladsen. Lyngby rykker væk fra sidstepladsen, men har stadig ti point op til den rigtige side af stregen efter 17 ud af 32 spillerunder.

FCK kom godt fra land, og gæsterne forsøgte sig særligt med lange bolde forbi Lyngbys pres. Det virkede som et farligt våben, og kantspilleren Mustapha Bundu brændte et par gode muligheder tidligt i opgøret.

Normalt spilstærke Lyngby manglede kvalitet i sine offensive aktioner, og derfor var et langskud på overliggeren eneste kvalificerede forsøg fra Lyngby i en første halvleg, der fik en dramatisk afslutning.

Først fik FCK annulleret en scoring efter et VAR-gennemsyn, men i det 42. minut gjorde angriber Jonas Wind det så til 1-0 på et straffespark.

Både Victor Nelssons annullerede offsidemål og straffesparket begået mod Viktor Fischer vil formentlig blive brugt i VAR-debatten, da ingen af kendelserne så ud til at være korrekte.

Fra starten af anden halvleg var FCK tættest på kampens næste mål, men efter 58 minutter fik Lyngby overraskende udlignet. Lyngby satte et flot angreb op, og til sidst kunne Mathias Hebo Rasmussen på smuk vis sparke 1-1-målet ind fra kanten af feltet.

Efter udligningen sendte FCK midtbanespilleren Lukas Lerager på banen. Han scorede sit første mål for klubben kort efter, da han kom først på en ripost og sendte FCK på 2-1 efter 69 minutter.

Lyngby, der havde sovet det meste af anden halvleg, vågnede endelig op og på det efterfølgende angreb kunne Mathias Hebo Rasmussen udligne igen med endnu et flot Lyngby-mål.

FCK satsede på lange bolde mod slutningen, og blandt andre var Kamil Wilczek tæt på, men til sidst endte det altså uden yderligere mål.

/ritzau/