Genoplev kampen i LIVE-bloggen i bunden af artiklen.

Ståle Solbakken må have revet sig i håret. Eller. Ja, I forstår.

For nok elsker han ikke torsdagskampe i Europa, men han ville nok hade at spille de sidste 20 minutter af en kamp om fredagen. Og det var den trussel, der hang over FC Københavns hoved, da dommer Oliver Drachta blæste kampen mod FC Zlin midlertidigt af på grund af tung tåge – og sendte københavnerne i omklædningsrummet.

For med 20 minutter tilbage af kampen ved stillingen 1-1 blev tågen pludselig så tyk, at man ikke længere behøvede at overveje, om man orkede at se mere af kampen – for man kunne simpelthen ikke på grund af tåge.

Kampen mellem FC Zlin og FC København blev forsinket, da tågen væltede ind over stadion.

Det sendte FC Københavns spillere ned i omklædningsrummet og ud i uvisheden om, hvorvidt de skulle spille kampen færdig – eller vente til dagen efter.

Drachta valgte at kalde til kamp igen, da tågen lettede en anelse, men da han pustede i fløjten, var sigtbarheden igen nede på noget, der ikke ville få biler til at ramme meget mere end 20 km/t. Og så kunne de to hold også trille 1-1-kampen hjem efter dansk mål af Peter Ankersen.

Ståle Solbakken var da også fløjet til Tjekkiet med reserverne. Det har aldrig været FC Københavns stil før, men mod FC Zlin tog Ståle Solbakken pludselig storklub-tilgangen til den næstbedste europæiske turnering og sendte reserverne i spil for at hente mindst et enkelt point med hjem til den danske hovedstad.

FC Københavns Peter Ankersen scorer til 1-1 mod FC Zlin.

Profiler som Benjamin Verbic, Carlos Zeca og Nicolai Boilesen havde fået lov at blive hjemme for at blive sparet til Superligaen og AGF på søndag, og dermed sendte FC København de knap så slidte spillere på banen.

Det skulle vise sig at give det ene point, som holder FCK på andenpladsen i gruppen med tre point. Det er to færre end Lokomotiv Moskva, som kun fik 1-1 ude mod FC Sheriff.

Ståle Solbakkens reserver lignede fra starten af kampen ikke spillere, der var helt klar til opgaven i Olomouc godt en times kørsel fra FC Zlins hjemby. Bare en lille håndfuld minutter inde i opgøret snublede Jan Gregus i bolden og gav en lille chance væk.

Lidt større var københavnernes kort efter i den anden ende, da Peter Ankersen i samarbejde med Youssef Toutouh kom til baglinjen og lagde en flad bold ind i feltet. Men her var hverken unge Carlo Holse, der havde fået chancen fra start, eller Andrija Pavlovic klar til at nå frem.

Det gjorde ondt et par minutter efter. Godt nok havde FCKs tjekkiske midterforsvarer Michael Lüftner kaldt FC Zlin for et gennemsnitligt tjekkisk hold, som FCK 100 procent var favoritter mod, men tjekkerne kom foran 1-0. Dame Diop kom foran Denis Vavro og prikkede bolden ind bag Stephan Andersen, og så blev det nervøse minutter fra københavnerne.

Michael Lüftner lavede både opspilsfejl og var for afventende, men FCK slap fra det meste. Og pludselig lavede Uros Matic så en ’Superman’, da han smed sin anonyme fodboldform fra sig, driblede fire modstandere og spillede Peter Ankersen fri i feltet.

Den bankede Ankersen sikkert ind til 1-1.

Derfra blev det en halvleg med et lille boldovertag til FC København mod Tjekkiets syvendebedste hold lige nu. Og det største drama var Stephan Andersen, der måtte syes efter hans hoved mødte Ibrahim Traores albue.

FC Københavns normale reservekeeper lod sig dog ikke ryste mere, end at han trak en refleksredning op kort før pausen på Dame Diops hovedstød.

Zenit Skt. Petersborg vandt 3-1 over Rosenborg BK i 3. spillerunde af gruppespillet i Europa League.

Det var i det hele taget Dame Diop, der gav mest arbejde for FC Københavns midterforsvarere. Ti minutter efter pausen fik han et nyt indlæg, som han dog headede i sidenettet. Og det første kvarter efter pausen tilhørte ligesom i første halvleg hjemmeholdet, men var også rodet med masser af tekniske fejl og frispark.

Og sådan fortsatte det, indtil man 20 minutter før tid ikke længere kunne se noget. Det gav pausen. Og selvom FCK kom okay ud efter den, endte det igen med et point for Ståle Solbakkens mandskab i Europa League.