Lyt til artiklen

Real Madrid, PSG, Liverpool, Barcelona, Manchester City og … FC København.

Det er et slaraffenland af internationale storhold, som københavnerne har spillet sig i selskab med gennem deltagelsen i Champions League-gruppespillet.

I aften klokken 18 ligger FCK i bowlen med de 31 andre Champions League-deltagere, og her finder de danske mestre altså ud af, hvilke tre hold der i løbet af efteråret gæster Danmark – og der kan være nogle bombastiske dynamitpuljer på vej til FCK-fans såvel som danske fodboldfans, der vil have et glimt af idolerne.

B.T. giver med fodboldkommentator Lasse Vøge her et bud på nogle af de puljer, vi gerne ser komme op ad bowlen i Istanbul.

Goddag kæmpe stjerner – farvel FCK: PSG, Liverpool, Dortmund, FCK

Av, for en pulje med storhold efter storhold. Denne lodtrækning levner ikke mange chancer for et FCK-avancement, men vil-du-hold-min-cykel, hvor vil vi gerne se FCK lægge arm med nogle af de største stjerner i verden. Lionel Messi, Neymar og Kylian Mbappé siger sig selv, og et Liverpool-hold med stjerner som Mohamed Salah, Virgil Van Dijk og Jürgen Klopp på sidelinjen kilder alle de rigtige steder.

Dortmund er i skarp konkurrence med Inter om at være det stærkeste mandskab i det tredje seedningslag, og de tidligere tyske mestre står bare for flot fodbold og en gedigen fodboldoplevelse i Dortmund.

Det kan blive et vanvittigt show!

Foto: DENIS CHARLET
Vis mere

Den fesne, men drønsvære: FC Porto, RB Leipzig, FC Salzburg, FCK

Det her, det er vel nok noget af det kedeligste, FCK kan trække – men føj, hvor er det stadig svært. Det vil Champions League selvfølgelig altid være, men denne gruppe er en mareridtslodtrækning. De har kvalitet, der er langt højere end FCKs, men navnene, der kigger forbi, er ikke nogle, der vil få de neutrale til at savle af begejstring.

I Porto er det Otávio, Diogo Costa og Evanilson, som er de største stjerner. Hos RB Leipzig er der flere større navne, der har gjort sig bemærket som Christopher Nkunku, Dani Olmo og Timo Werner, men Red Bull-klubben er ikke noget, der får os helt op at ringe – og i RB Salzburg er noget af det mest spændende det danske stortalent Maurits Kjærgaard, som i sidste sæson viste prøver på sit gigantiske potentiale i Champions League.

Det kan lugte af et avancement: Frankfurt, Sevilla, Shakhtar Donetsk, FCK

Skal FCK have muligheder for at snuppe en plads videre i Champions League – eller blot Europa League – så er det nok noget i denne også halvfesne dur, som Jess Thorup, PC og resten af løverne krydser fingre for.

Yes, det er stadig store klubber med flotte budgetter og stærke spillere – det er det i Champions League. Men vi kan godt se FCK lave overraskelsen og få point mod alle hold – og tilmed sejre.

Andre muligheder, vi rigtig gerne ser:

Der er masser af muligheder at kombinere med i de tre seedningslag, hvor FCK som bekendt er i det fjerde, så bliver det ikke de tre ovennævnte, ja, så ser vi da også gerne nogle af disse storhold kigge forbi Parken.

Real Madrid, Chelsea, Inter, FCK – Manchester City, Barcelona, Napoli, FCK – Bayern München, Juventus, Benfica, FCK

Lodtrækningen finder sted klokken 18, og du kan følge den LIVE på BT.dk.