Han var tilbage på den gamle hjemmebane - men denne gang i en Manchester United-trøje.

Og med to hurtige kasser gjorde Rasmus Højlund så ondt på FCK-fansene i Parken, at der ved landsholdsstjernens udskiftning lød buh-råb ned mod angriberen.

Det ærgrer den 20-årige ex-FCKer.

»Jeg ved ikke, om det var mod mig. Men var det mod mig, synes jeg, det er ærgerligt, for jeg synes, jeg har givet alt til denne klub - hvis ikke, det var til mig, så tager jeg det ikke så tungt,« siger Højlund, der jublede stort, da han to gange bragede bolden i FCKs netmasker i den vanvittige 4-3-kamp tirsdag.

Højlund scorede to gange, men det var ikke nok.
Højlund scorede to gange, men det var ikke nok. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

En selvfølge trods Højlunds fortid i FC København, mener han.

»Når jeg scorer, så jubler jeg. Det er klart.«

»Jeg gjorde det ned mod vores fans, så det havde ikke noget med noget at gøre. Jeg er glad for at score mål, så derfor jubler jeg ned mod vores fans,« siger United-angriberen og tilføjer om det andet opgør mod FCK indenfor kort tid:

»Det var rigtig specielt at høre FCK-melodien inden kampen, men lige nu spiller jeg for Manchester United. Jeg håber, vi vinder hver kamp, vi spiller.«

Med to mål tanker Højlund selvtillid med ind i de kommende kampe, hvor presset på den traditionsrige storklub fortsat er tungt.

Alligevel bakker han op om den hollandske manager Erik Ten Hag.

»Han er en virkelig dygtig træner og går op i de mindste detaljer. Han hjælper mig meget og giver mig en masse tro på tingene - og jeg tror, at alle i omklædningsrummet støtter ham. Jeg håber, at det bare er et spørgsmål om tid.«

»De første 30 minutter er nok noget af det bedste bold, vi har spillet i denne sæson,« siger Højlund med troen på, at United snart er ude af stormvejret.

Lige nu er storklubben nemlig kun nummer otte i Premier League, mens det i Champions League er blevet til kun tre point i fire runder - og derfor er Højlund og co. nummer sjok i gruppen.

Du kan læse B.T.s dom over 4-3-opgøret HER, ligesom du HER finder karaktererne fra opgøret.