FC København og Mathias Zanka Jørgensen er blevet straffet. Klubben og den kommende anfører har hyldet romerlys i forbindelse med Champions League-opgøret mod Porto, og det koster nu FC København en bøde på 10.000 kroner.

Det skriver DBU på sin hjemmeside, hvor man meddeler om Fodboldens disciplinærinstans' dom. Og mens FCK skal betale 10.000 kroner for hyldesten, får Mathias Zanka Jørgensen en advarsel af Fodboldens disciplinærinstans, fordi han ytrede sig positivt om fansenes modtagelse.

»Vi stiller os fuldstændigt uforstående over for den her dom mod FCK. Vi mener helt principielt ikke, at Fodboldens Disciplinærinstans skal blande sig i det her, eller at de har juridisk hjemmel til det. Vi vil nu sende det videre til vores advokat med henblik på at appellere dommen. Hvis en sag som den her kan føre til en dom, så er det meget vanskeligt at se, hvor grænserne går for, hvad Fodboldens Disciplinærinstans skal blande sig i. Det, synes vi, er en forkert vej at gå. I forhold til advarslen til Zanka, så er vi igen lodret uenige i dommen. Vi nærmer os vel snart nordkoreanske tilstande, hvis man skal til at straffes for at svare ærligt på spørgsmål. Helt grundlæggende anerkender vi ikke de her to domme,« siger Anders Hørsholt om dommen.

FC Københavns fans modtog spillerne med stort fyrværkerishow, og efterfølgende har klubben lavet en video om modtagelsen. Det kan Fodboldens disciplinærinstans ikke acceptere.

»Fodboldens disciplinærinstans begrunder afgørelsen med, at klubben i deres anvendelse af videoen hylder fansenes modtagelse af holdet også dermed også hylder brugen af ulovlig fyrværkeri, og derved har ”bragt fodbolden i miskredit”, som det forlyder af DBU's love § 30.1 d),« skriver Fodboldens disciplinærinstans.

Det er ikke første gang, at Fodboldens disciplinærinstans udsteder en bøde for at påskønne brugen af pyroteknik. I slutningen af september fik Viborg en bøde på 10.000 kroner for at rose fansenes tifo på Facebook, mens der også skulle betales 25.000 kroner for selve det faktum, at fansene brugte pyroteknik på stadion.