FC Midtjylland slog søndag Sønderjyske 2-0 og satte klubrekord for flest hentet point efter syv runder.

FC Midtjylland trak det længste strå og tog alle tre point, da holdet søndag på udebane besejrede Sønderjyske i 3F Superligaen med 2-0.

Derfor er midtjyderne nu oppe på 19 point efter syv runder i Superligaen en bedrift, de aldrig tidligere har opnået.

Det var desuden også første kamp med den nye FCM-cheftræner, Brian Priske, i spidsen. Han tog over efter Kenneth Andersen i begyndelsen af ugen.

Kampen startede lige, men det var kun gæsterne fra Heden, der kom frem til de helt store chancer. I anden halvleg dominerede FCM.

Sejren kom i hus på et mål af Awer Mabil kort før pausen, mens Evander scorede på langskud efter 71 minutter.

Efter udesejren rykker FCM op på førstepladsen, mens sønderjyderne stadig er placeret på sjettepladsen, inden rundens øvrige opgør er færdigspillet.

Evander var tæt på at bringe FCM i front efter 19 minutter, men hans indersideskud fra distancen blev sendt ud til hjørnespark af Sønderjyske-keeper Sebastian Mielitz.

Efter 41 minutter kom gæsterne foran, da kantspilleren Awer Mabil helt inde foran mål nemt kunne sparke bolden i kassen efter et indlæg, alt imens Sønderjyskes Eggert Jonsson lå og var skadet.

FCM-angriberen Sory Kaba var meget tæt på at udbygge føringen ti minutter inde i anden halvleg, men hans hovedstød blev reddet af Mielitz med en fodparade.

Midtjylland fik scoret til 2-0 i det 71. minut, da Evander helt upresset sparkede bolden fladt ind et par meter uden for feltet.

I næste runde skal Sønderjyske en tur til Odense og møde OB, mens FC Midtjylland hjemme møder Brøndby.