FC København skrev sig søndag aften ind i historiebøgerne med en 3-1-sejr hjemme over FC Nordsjælland i Superligaen.

Det var nemlig FCK's syvende ligasejr af syv mulige i den nye sæson, og klubben slår dermed ærkerivalerne fra Brøndbys rekord fra 1996-97-sæsonen, hvor de blågule fik 19 point i de første syv kampe.

Det var FCK's første kamp i Superligaen, siden angrebsprofilerne Dame N'Doye og Jonas Wind blev ramt af langtidsskader i starten af ugen.

Den cypriotiske angriber Pieros Sotiriou gjorde det dog glimrende som afløser og sikrede sejren med to scoringer i anden halvleg.

FCK satte FCN under pres i kampens åbning, og allerede i det tredje minut rettede FCN-forsvareren Ulrik Yttergård Jenssen uheldigt et indlæg i eget net og sendte FCK foran 1-0.

Efter det indledende FCK-tryk spillede FCN sig bedre ind i kampen.

Særligt gæsternes lynhurtige kantspillere Isaac Atanga og Ibrahim Sadiq gav FCK problemer.

I det 31. minut tog Sadiq et par gode træk ind i banen og udlignede så til 1-1 med et flot langskud.

FC Nordsjælland fortsatte de flotte takter efter pausen, og gæsterne kunne i flere situationer have taget føringen.

Midtvejs i halvlegen skiftede FCK Jens Stage og den nyindkøbte angriber Michael Santos på banen, og det ændrede kampbilledet totalt.

FCK var pludselig dominerende igen, og det gav pote, da Pieros Sotiriou ved hjælp af en FCN-fod sparkede mestrene på 2-1 med 16 minutter igen.

Tre minutter senere opsnappede cyprioten en løs bold i FCN-feltet, og så bankede han bolden op i nettaget til slutresultatet 3-1.

I næste runde skal FCK til Aalborg for at møde AaB, mens FCN får besøg af Hobro.