Foto: PAU BARRENA

Ifølge den velrenommerede engelske avis The Guardian planlægger UEFA at reformere formatet for Champions League.

Snart kan Lionel Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo og alle de andre stjerner blive en del af et lukket selskab, som de mindre hold får svært ved at blive en del af.

I øjeblikket er der 32 deltagende hold i Champions Leagues gruppespil, men det kan snart blive halveret, så blot 16 hold deltager. Dermed kan det blive et farvel og tak til de små klubber i Europas fineste klubturnering.

Det er The Guardian, der med kilder i en 'stor Premier League-klub', som afslører UEFAs planer. De 16 hold skal ifølge planen deles op i to grupper á otte, hvor alle møder hinanden på hjemmebane og udebane, hvilket vil resultere i 14 kampe i gruppespillet for hvert mandskab.

FBbarcaaaaa


Ifølge avisen er det klubberne uden for Premier League, der presser hårdt på for ændringerne, da de er bange for, at de engelske hold vil løbe fra dem som følge af de forhøjede tv-indtægter de seneste år. De vil slet og ret have en større del af kagen.

Skulle planen blive vedtaget, vil den først træde i kraft i 2018/19-sæsonen, da de næste tre sæsoner allerede er fastlagt, fortæller UEFA.

»UEFA er i konstant dialog med alle interessenter - også klubberne - når det kommer til alle fodboldrelaterede sager. Derfor vil enhver form for ændring af formatet af vores klubturneringer blive koordineret og forhandlet med dem. Der er ingen konkrete forslag på bordet, da vi er i gang med en ny cyklus af vores turneringer fra 2015-2018,« siger UEFA til The Guardian.

FBL-ENG-PR-NORWICH-CHELSEA

Det er ikke længe siden, det kom frem, at de største klubber i England holdt et hemmeligt møde på et 5-stjernet hotel i London, hvor de diskuterede muligheden for en europæisk superliga.

Dette forslag kan måske blive det første skridt i den retning.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.