Står det til Romelu Lukakus far, så forlader sønnen Everton og skifter til en europæisk topklub.

Belgieren Romelu Lukaku er i gang med en stor sæson i Premier League-klubben Everton. Så stor, at han snart kan spille i en af Europas allerstørste fodboldklubber.

Everton-stjernens far, Roger Lukaku, opfordrer sin 22-årige søn til at sigte efter en storklub i enten England eller Tyskland. Han er klar til at tage næste skridt i karrieren, lyder det.

»Han er klar. Jeg bemærker interesse fra Atletico Madrid, Bayern München, Juventus, Chelsea og Manchester United. Jeg synes, han skal vælge Manchester United eller Bayern München. Manchester United er et hold under opbygning uden noget reelt fokus,« siger han ifølge Sky Sports til det belgiske medie Het Laatste Nieuws.

»Bayern München er en maskine, hvor han kan begå sig godt. Den eneste betingelse er, om Robert Lewandowski forlader klubben.«

Romelu Lukaku har scoret 25 mål i 36 kampe for Everton i denne sæson, så målnæsen fejler bestemt ikke noget hos den belgiske angriber.

Hvis Romelu Lukaku ender i Manchester United, vil det være en kærkommen forstærkning til et angreb, hvor Wayne Rooney og Anthony Martial jagter mål. De har begge kun scoret syv mål i indeværende sæson.

I 2014 skiftede Romelu Lukaku fra Chelsea til Everton på en overganssum på 28 millioner pund – det, der i dag svarer til godt 264 millioner kroner.