En sølvring med navnene på de 96 Liverpool-fans, der døde på Hillsborough i 1989, bliver her præsenteret foran Anfields legende The Kop ved 25-års-juiblæet i 2014. I 2016 markerres tragedien for sidste gang.
En sølvring med navnene på de 96 Liverpool-fans, der døde på Hillsborough i 1989, bliver her præsenteret foran Anfields legende The Kop ved 25-års-juiblæet i 2014. I 2016 markerres tragedien for sidste gang. Foto: PETER POWELL (arkivfoto)

I år bliver sidste gang, Liverpool vil markere årsdagen for Hillsborough-tragedien i 1989.

15. april 1989 blev 96 tilskuere mast og trampet ihjel på Sheffield Wednesdays hjemmebane til en FA Cup-semifinale mod Nottingham Forest.

Beslutningen om at stoppe markeringen er truffet af Familiestøttegruppen til ofrene for Hillsborough-tragedie (HFSG), efter at de ellers har markeret den tragiske begivenhed næsten hvert år på Liverpools hjemmebane, Anfield.

«De 96 vil aldrig blive glemt. Men tiden er inde til at komme videre. Den sidste mindehøjtidelighed vil markere, at familiemedlemmerne forsøger at lægge begivenheden bag sig,« siger formand for HFSG, Margaret Aspinall, der selv mistede sin 18-årige søn i 1989.

»HFSG vil gerne takke alle for den støtte, vi har modtaget igennem de sidste 27 år. Vi håber, offentligheden vil acceptere beslutningen, og at dagen fremover måske markeres på mere privat vis,« siger Margaret Aspinall ifølge BBC.

Uden for Anfield er der sat et mindesmærke med navnene på de 96 Liverpool-fans, der døde. Det mindesmærke vil blive stående.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.