En 14-årig dreng fik frarøvet sin fodboldtrøje af en dengang 17-årig belgisk fan i forbindelse med et opgør mellem AGF og den belgiske storklub Club Brugge og gerningsmanden befinder sig stadig i Danmark. Nu raser moren til den belgiske fan over håndteringen af sagen.

Hændelsen fandt sted 3. august, hvor den belgiske fan blev varetægtsfængslet i fire uger efter et retsmøde, der blev afholdt bag lukkede døre.

De fire uger er nu blevet til seks uger, og Østjyllands Politi bekræfter over for B.T., at den 18-årige mand fortsat sidder varetægtsfængslet.

»Han er sigtet for røveri og grov forstyrrelse af den offentlige orden samt for at have overtrådt forbuddet mod maskering,« lyder det i en mail til B.T.

Til belgiske VRT NWS  fortæller moren til den nu 18-årige fængslede belgiske fan, at hendes søn er i sin celle 23 timer i døgnet.

»Jeg må kun se ham en halv time om ugen under politieskorte,« siger moren til det belgiske medie, efter hun rejste til Danmark for at se og være der for sønnen.

»Jeg ville gerne give ham en hollandsk bog, så han kunne fordrive tiden, men selv det er ikke tilladt. De er meget strenge. Hvad får han ud af det? Det er sådan en traumatisk oplevelse for ham,« fortæller moren videre til VRT NWS.

I politiets sigtelse i sagen fremgår det, at den 14-årige AGF-fan blev både slået og sparket. Episoden udspillede sig på Carl Nielsens Vej, som ligger nogle hundrede meter fra stadion.

Selve opgøret var en kvalifikationskamp til den europæiske klubturnering Conference League. AGF vandt 1-0, hvilket ikke rakte til kvalifikation. Belgierne havde nemlig sejret med 3-0 i det første opgør i Belgien.