Danmarks U21-landshold under ledelse af Niels Frederiksen skuffede i Polen, der effektivt sejrede over danskerne med 3-1 i EM-kvalifikationen.

Slukøret. Resigerende. Fantasiløst. En aften til glemmebogen!

Nu gik det ellers lige så godt for U21-landsholdet. Maksimumpoint og en målscore på 19-2 efter de første fire kampe i kvalifikationen til U21-europamesterskaberne i 2019, men gårsdagens kamp mod nummer to i gruppen, Polen, fik ændret ret så effektivt på det billede.
Danmark tabte med 1-3 på Gdynia Stadium i Gdynia. Dermed rykker Polen endnu tættere på og er nu midtvejs i kvalifikationen kun et enkelt point efter Niels Frederiksens tropper på førstepladsen, som i grove træk spillede uden fantasi og uden idéer.

Danmark, der havde skiftet på fire pladser i forhold til den seneste 5-0-ydmygelse af Finland, indledte opgøret bedst. Allerede efter få minutter var Kasper Dolberg, som ellers for kort tid siden var inde i varmen på A-landsholdet under Åge Hareide, tæt på at styre bolden ind efter fint forarbejde fra Mads ’Mini’ Pedersen. Desværre parerede polakkernes målmand effektivt, og Marcus Ingvartsen sparkede returen ved siden af.

Marcus Ingvartsen, der har scoret tre mål for Genk, som han skiftede til fra FC Nordsjælland i sommerpausen, fik efter 12 minutters spil igen muligheden. Desværre for danskerne brændte han igen.

Da var det, at polakkerne slog til i den anden ende få minutter senere. En polsk forsvarsspiller slog en lang diagonalbold frem til Konrad Michalak, som skød bolden under den danske Leicester-målmand Daniel Iversen. En ganske fin aktion af polakken, men det samme kan ikke siges om det danske forsvar, ligesom det ikke syntes urimeligt at forlange en parade af Iversen, som står på Leicesters ungdomshold i rækken bag førsteholdsmålmanden Kasper Schmeichel.

Der hersker ingen tvivl om Daniel Iversens evner på kassen. Han har uden tvivl et stort talent, men ved Pawel Tomczyks 2-0-scoring lignede han mere en dansk turist i Gdynia med alt for mange øl indenbords end en professionel målmand.

Victor Nelsson lagde bolden tilbage mod Iversen i en direkte duel med en polsk angriber. Problemet var bare, at Iversen var kommet ud af sit mål og på mellemhånd. Bolden strøg dermed forbi den spjættende målmand, men han kunne ikke stoppe bolden, der trillede videre ned mod det tomme danske mål. Tomczyk klaskede den ind uden problemer, helt alene foran mål.

Det var som om, at 0-2-scoring tog pusten fra danskerne. Der kom ikke meget fra højrekant Jacob Bruun Larsen og midtbanemanden Jens Jacob Thomasen, mens Mads ’Mini’ Pedersen på nær sit fremryk tidligt i kampen også havde svært ved at skabe noget. I store træk var det uden fantasi og med mange misforståelser.

Danskerne startede igen med overvægt i boldbesiddelse i 2. halvleg, men man havde stadig problemer med at bryde gennem den polske forsvarsmur, og Szymon Zurkowski ødelagde ethvert håb om comeback med sin 3-0-scoring et kvarter før tid i en situation, hvor Jacob Rasmussen så noget passiv ud. Og så kunne det være ligemeget, at Nikolai Laursen reducerede til 1-3 i overtiden.

Samtlige 1’ere i gruppespillet går direkte videre til EM-slutrunden i Italien i 2019. De fire bedste 2’ere i de ni grupper spiller to playoff-kampe om kvalifikation.