Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Det er ikke nemt at hedde Roman Abramovich for tiden.

For livet som russisk oligark betyder, at alle ens aktiver bliver indefrosset rundtomkring i Europa.

Nu kan Chelsea-ejeren – det er han i hvert fald lidt endnu – også konstatere, at hans enorme slot i Sydfrankrig er blevet konfiskeret.

Det skriver det franske medie Le Parisien.

Avisen melder, at den franske stat har konfiskeret i alt 33 ejendomme tilhørende russiske oligarker samt fire luksusyachter og seks helikoptere, der altså alle tilhører de russiske rigmænd.

For Abramovichs tilfælde er det blandt andet slottet Château de la Croë, som ligger i den franske riviera mellem turistbyerne Nice og Cannes.

Helt præcist ligger ejendommen i Cap d'Antibes og er vurderet til en svimlende sum – og hold nu fast – på 90 millioner pund. Det svarer til mere end 800 millioner kroner.

Det forlyder, at den 55-årige rigmand endda har brugt rundt regnet 30 millioner pund på at istandsætte herligheden, som han erhvervede sig i 2001 – næsten 270 millioner kroner.

Château de la Croë er bygget i 1926 og indeholder mere end 12 værelser og otte badeværelser. Der er tilmed en 15 meter lang swimmingpool på palæets tag, og det huser også en biograf og et styrketræningsrum.

Af de 33 indefrosne ejendomme tilhører 12 Roman Abramovich, oplyser en kilde i det franske finansministerium til Daily Mail.

I alt er der i denne omgang blevet indefrosset aktiver for over 25 milliarder euro – cirka 185 milliarder kroner.