Transfervinduet er i fuld gang, og mange danske spillere kan skifte klub i løbet af måneden. BT giver et overblik over, hvem du skal holde øje med.

Transfervinduet åbnede officielt i Danmark mandag, og der var hidsig aktivitet allerede på den første dag. FC Midtjylland hentede den stærke svenske keeper Johan Dahlin i Tyrkiet. Esbjerg hentede den svenske midtbaneprofil Erik Friberg i den italienske Serie B-klub Bologna, og FCK sendte brasilianske Claudemir til Club Brügge i Belgien.

Transfervinduet i januar er traditionelt mere stille end sommervinduet, fordi de fleste ligaer er midt i sæsonen. Men noget tyder på, at dette vindue kan blive hektisk. En hel del danskere kan også stå på spring for et klubskifte, og det gælder om at holde øjne og ører åbne for at følge med.

BT giver her overblikket over dem, det er værd at holde ekstra godt øje med.

 

DE DYRE DRENGE I UDLANDET

Skal man tro rygterne, er Daniel Wass en spiller på flere store klubbers ønskeliste
Skal man tro rygterne, er Daniel Wass en spiller på flere store klubbers ønskeliste Foto: scanpix
Vis mere

1. Yussuf Poulsen, RB Leipzig
Der skal en storklub og rigtig mange penge på bordet for at lokke raketkanten væk fra 2. Bundesliga-klubben Leipzig, men Dortmund er en af få klubber, der har midlerne.
Værdi: Ca. 75-80 mio. kr.
Rygtet siger: Dortmund samt andre Bundesliga-klubber har ham på ønskelisten.

2. Daniel Wass, Evian
Er brandvarm i Frankrig. Scorede næsten lige så mange mål som Zlatan Ibrahimovic i 2014 i Ligue 1. Har specialiseret sig i frisparksscoringer og rykker videre senest til sommer.
Værdi: Ca. 45-50 mio. kr.
Rygtet siger: Inter, Schalke og HSV har ham i kikkerten. Mange klubber har forhørt sig.

3. Lasse Vibe, IFK Göteborg
Den mest scorende danske spiller i 2014. Blev topscorer i den svenske liga og er ved at etablere sig på landsholdet. Jagter karrierens sidste store kontrakt.
Værdi: Ca. 17-20 mio. kr.
Rygtet siger: Tyske, franske og hollandske klubber lurer på ham. Kommer med garanti et bud.

4. Anders Lindegaard, Manchester United
Den tidligere FC Barcelona-keeper Victor Valdés skrev i aftes under med United, og Anders Lindegaard synes dermed helt færdig i klubben.
Værdi: Ca. 15 mio. kr.
Rygtet siger: Middles­brough og Newcastle er inde i billedet.

5. Michael Krohn-Dehli, Celta Vigo
Imponerer med stærke præstationer i Spanien og er voldsomt ombejlet. Har kontraktudløb til sommer, men flere klubber forsøger at købe ham fri allerede nu.
Værdi: 12-14 mio. kr. (har et halvt år tilbage af kontrakt)
Rygtet siger: Sevilla, Villarreal, West Ham og Newcastle er inde i billedet, mens både FCK og Brøndby gerne henter ham transferfrit hjem til sommer.

 

DE DYRE DRENGE I SUPERLIGAEN

FC Midtjyllands Pione Sisto er et af de hotteste transfer-emner i den danske Superliga
FC Midtjyllands Pione Sisto er et af de hotteste transfer-emner i den danske Superliga Foto: scanpix
Vis mere

1. Pione Sisto, FC Midtjylland
Efterårets profil har nu fået sit danske pas og står til landsholdsdebut i 2015. Der kommer med sikkerhed bud på ham nu, men FCM har økonomien til at afvise selv store bud.
Værdi: Ca. 40 mio. kr.
Rygtet siger: HSV og Lille er vilde i varmen, men der er konkurrence fra en lang række europæiske topklubber.

2. Nicolaj Thomsen, AaB
Kantspilleren var en vigtig brik på nordjydernes Double-mandskab og fik A-landsholdsdebut i efteråret. Der kan komme et så stort bud, at AaB ikke har råd til at takke nej.
Værdi: Ca. 15-18 mio. kr.
Rygtet siger: Mainz, Gladbach og en række andre Bundesliga-klubber samt franske klubber er klar til at smide penge på bordet.

3. Uffe Bech, FC Nordsjælland
Mainz forsøgte sig allerede i sommer, men parterne kunne ikke blive enige om prisen. Siden har Bech fået landsholdsdebut og er ikke blevet mindre attraktiv.
Værdi: Ca. 15 mio. kr.
Rygtet siger: Mainz er stadig inde i billedet samt andre klubber fra både Holland, Tyskland og Frankrig

4. Anders Christiansen, FC Nordsjælland
’AC’ har etableret sig som Superligaens bedste 6’er, hvilket også sikrede ham debut på landsholdet mod Rumænien. Det rumler omkring ham allerede nu, men FCN slipper ham ikke billigt.
Værdi: Ca. 15 mio. kr.
Rygtet siger: Der er heftig interesse fra Serie A-klubber samt hollandske klubber i subtoppen.

5. Jonas Knudsen, Esbjerg fB
Kan følge i fodsporene på Kian Hansen, Peter Ankersen og Martin Braithwaite som endnu et godt Esbjerg-salg. Omkring landsholdet og kan dække flere defensive pladser.
Værdi: Ca. 13-15 mio. kr.
Rygtet siger: Stor hollandsk interesse hvor især PSV har fulgt ham i et stykke tid. Også tyske klubber er inde i billedet.

 

DE URØRLIGE

Christian Eriksen er noget nær umulig at hente, med mindre man er en meget stor klub med mange penge
Christian Eriksen er noget nær umulig at hente, med mindre man er en meget stor klub med mange penge Foto: scanpix
Vis mere

1. Christian Eriksen, Tottenham Hotspur
Matchvinder,  topscorer og oplægger. Eriksen kan det hele i Premier League, og verdens største klubber holder øje. Men tidligst til sommer vil et skifte kunne blive aktuelt, har manager Mauricio Pochettino slået fast.
Værdi: Ca. 250-270 mio. kr.
Rygtet siger: Liverpool, Paris Saint-Germain, Borussia Dortmund, Milan

2. Pierre Emile Højbjerg, Bayern München (udlejet til Augsburg)
Den unge danske komet bliver lejet ud i dette transfervindue for at få mere fast spilletid, men et decideret køb er utopi. Han er en mand, som Bayern München satser på til fremtiden.
Værdi: Ca. 110 mio. kr.
Rygtet siger: Augsburg tilknyttede onsdag Højbjerg på en lejeaftale af seks måneders varighed – angiveligt foran klubber som Hannover 96, Milan, Roma og Sevilla.

3. Lasse Vigen Christensen, Fulham
Midtbanespilleren rangeres som en af de bedste spillere i den næstbedste engelske række og scorer også mange mål. Men Fulham vil ikke slippe ham trods stor interesse.
Værdi: Ca. 45 mio. kr.
Rygtet siger: Aston Villa, Everton og West Ham har forhørt sig.

4. Andreas Bjelland, FC Twente
Mainz og Kasper Hjulmand forsøgte i sommer og kan være på spil igen nu. Men Twente slipper ikke sin anfører før tidligst til sommer.
Værdi: Ca. 35-40 mio. kr.
Rygtet siger: Mainz og andre tyske samt franske klubber bejler til ham.

5. Lasse Schöne, Ajax
Offensiv-spilleren fortsætter med at imponere i Holland og er klar til karrierens største klubskifte, men Ajax vil holde på ham frem til kontraktudløb til sommer.
Værdi: Ca. 12-14 mio. kr. (grundet kontraktudløb om et halvt år)
Rygtet siger: Milan, tyske samt spanske klubber er i dialog med Schönes agent.

 

DET GRATIS GULD

Flere danske klubber skulle angiveligt være interesserede i Mikkel Beckmann, der netop nu kan hentes uden overgangssum
Flere danske klubber skulle angiveligt være interesserede i Mikkel Beckmann, der netop nu kan hentes uden overgangssum Foto: scanpix
Vis mere

1. Mikkel Beckmann
Har fået ophævet kontrakten med svenske Elfsborg og fået henvendelser fra flere danske klubber. Den 31-årige offensiv-spiller foretrækker en Superliga-klub.

2. Søren Christensen
Har selv valgt at lade kontrakten med FC Nordsjælland udløbe, og det handler primært om, at han finder den rigtige udenlandske klub. Flere henvendelser på ham fra blandt andre Heerenveen.

3. Søren Frederiksen
Kontrakten med AaB er udløbet, og den 25-årige angriber leder efter en ny, god Superliga-klub eller et eventyr.

4. Jesper Bech
Det kom bag på Bech, at han aldrig fik et nyt kontrakttilbud fra Silkeborg, og dermed er han færdig i klubben. En god spiller for en klub som Hobro eksempelvis.

5. Ken Ilsø
Har været på rundrejse i Asien og trukket stikket i en periode, men nu skulle han have mod på at spille fodbold igen. Interessant for de fleste Superliga-klubber.