Christian Eriksens agent fortæller, at rygter om interesse fra Europas helt store klubber gør indtryk på den danske landsholdsspiller.

Den danske fodboldstjerne Christian Eriksen har i denne sæson løftet sit spil op på et nyt niveau med scoringer og sublimt spil på den øverste hylde i international fodbold.

Christian Eriksens fantomform og afgørende rolle for såvel Tottenham som Danmarks landshold har fået rygterne om et stort klubskifte til at stige i styrke.

Normalt er hverken Christian Eriksen eller hans hollandske agent, Martin Schoots, meget for at tale om rygter og interesse fra Europas storklubber.

Men nu fortæller Christian Eriksens agent til BT, at rygtestormen om giganterne i fodbold-Europa gør indtryk hos den danske landsholdsspiller.

»Jeg er ikke meget for at kommentere på rygter. Men når klubber som Real Madrid, Barcelona og Manchester United bliver nævnt, så er det altid et kompliment,« siger Martin Schoots til BT.

 
Siden sin debut i Premier League har Christian Eriksen udvikling sig til at blive en fantastisk spiller.
Vis mere

26-årige Christian Eriksen har gennem snart et år flirtet med Barcelona, hvor han med jævne mellemrum sættes i forbindelse med spanierne.

Senest efter Christian Eriksens brandkamp og scoring mod Juventus i Champions League, hvor flere aviser igen satte gang i rygterne om en mulig transfer til den spanske storklub. Velindformerede kilder har over for BT bekræftet, at der er dialog med Barcelona. Interessen fra Real Madrid har været skrevet om i en række mindre aviser i Spanien.

Christian Eriksen har kontrakt med Tottenham frem til år 2020, og derfor skal der formentlig et megabud til, hvis den engelske Premier League-klub overhovedet vil overveje at slippe sin danske guldfugl.

Men det er altså ikke længere ’kun’ Barcelona, der er tale om ifølge Martin Schoots, som nu også henviser til rygter om interesse fra Real Madrid og Manchester United.

Agenten afviser dog, at Christian Eriksen vil tage stilling til et potentielt købstilbud lige nu. I hvert fald ikke før, at Danmark er færdige ved den kommende VM-slutrunde i Rusland.

»Mellem nu og juli er Christian involveret i de tre vigtigste fodboldturneringer i verden med Tottenham og Danmark. Og det ønsker han pt. at holde sit fokus på,« siger Martin Schoots, der har været agent for Christian Eriksen lige siden danskerens teenageår.

»Siden Christian var 14 år gammel, har store klubber vist deres interesse. De første var Chelsea, AC Milan og Barcelona. Siden da har der ikke været et transfervindue uden tilbud og interesse,« fortæller Martin Schoots og fortsætter:

»Det er ikke alle klubber, som er kendt af pressen. Christian er ikke en fyr, der ønsker at snakke for meget. Han taler med sine fødder.«

Det mulige skifte til Barcelona blev som sagt på ny genoplivet efter Christian Eriksens mål og indsats for Tottenham mod Juventus i Champions League, hvor London-holdet klarede 2-2 i Torino det første af to opgør mellem klubberne.

Dagen efter var der en klumme i den store Barcelona-avis El Mundo Deportivo, hvor den respekterede skribent Francesc Aguilar skrev om forbindelsen mellem spanierne og danskeren.

Barcelonas interesse for Christian Eriksen skulle være blevet endnu mere aktuel af, at den mangeårige midtbanestyrmand Andres Iniesta angiveligt overvejer at skifte til Kina, hvor han i karrierens efterår kan blive en af verdens bedst betalte spillere.

Martin Schoots er ikke overrasket over, at rygterne om Christian Eriksen tager til i styrke og involverer de helt store klubber.

»Seneste sæson viste statistikken, at han var den spiller i de fem største ligaer med flest målgivende afleveringer, og den spiller som skabte flest målchancer i Premier League. Han har et utroligt niveau, men det er ikke noget nyt,« siger han.