Chelseas manager José Mourinho måtte modtage lidt elegant hån fra sin egen angriber. Men det udgjorde en lille pris at betale for en vigtig 4-0-sejr over Tottenham.

Samuel Eto'o er officielt 32 år. Men da angriberen lynsnart opsnappede en gevaldig brøler af en Tottenham-tilbagelægning og bragte Chelsea på sejrskurs mod Tottenham i lørdagens Premier League-sejr blev det samtidig en kærkommen mulighed for at betale lidt tilbage til manager José Mourinho i relation til netop sin egen alder.

For selvom den usle tilbagelægning fra Tottenhams Jan Vertonghen på pinagtig glatis måske kaldte på den umiddelbare hån, så valgte den camerounesiske angriber alligevel at rette den mod sin egen manager.

Jubelscenen endte ved hjørnesparksflaget, hvor Samuel Eto'o simulerede rygproblemer og brugte flaget som stok. Årsagen kommer vi til nu. For som de fleste fodboldfans har registreret, så var Chelsea-manageren hverken tilfreds med sine angribere eller overbevist om ægtheden af Samuel Eto'os dåbsbevis, da han for nylig blev fanget af et kamera i fri tale omkring situationen i Chelsea.

- Problemet med Chelsea er, at vi mangler en målscorer. Jeg har en (Eto'o, red.), men han er 32. Måske 35, hvem ved, lød det fra Chelsea-manageren under et kommercielt besøg hos en schweizisk urmager.

Postyret har været til at tage at føle på siden. Men med Samuel Eto'os elegante hilsen ved hjørnesparksflaget, gjorde han det bedst mulige bud på at give en mavepumper til spændingerne omkring den situation.

José Mourinho tog også imod chancen til at erklære endelig forbrødring efter kampen.

- Jeg synes, det er fantastisk. Vi vidste han forberedte noget, lød det fra Mourinho.

Målet var i øvrigt Eto'o version nummer 300 på klubplan. Og så er det vist imponerende uanset, om man er 32 eller 35 år.

José Mourinho kan næppe tillade sig at være utilfreds med afrikanerens adræthed i situationen, og kort efter afgjorde han også reelt en kamp, Tottenham ellers havde været spillemæssigt stærkt deltagende i gennem første halvleg. Younes Kaboul kom sent ind i en duel med Samuel Eto'o, der udnyttede situationen til at hive et straffespark og en udvisning til Tottenham-spilleren ud af den minimale fysiske kontakt foran mål.

Eden Hazard udnyttede som vanligt fra straffesparkspletten med en afslutning langs græsset, der sikkert udplacerede Hugo Lloris i Tottenham-målet.

Samuel Eto'o kunne derefter lade sig udskifte med Demba Ba, der kort før tid takkede for introduktionen ved at gøre det til både 3-0 og 4-0. Det sidste efter endnu en håbløs tilbagelægning i Tottenhams bagerste geledder.

Med sejren er Chelsea fire point foran Liverpool og Arsenal i Premier League efter 28 kampe. Manchester City er seks point bagud men har spillet to kampe færre end de øvrige tophold.

Tottenham afslørede uden en rygskadet Christian Eriksen derimod sine store problemer mod de øvrige tophold i denne sæson. Det er blevet til ét enkelt point ud af 18 mulige mod de fem øverste hold. Målscoren er negativ med 20 mål i de samme opgør.

Nederlaget på 0-4 til Chelsea var en gentagelse af Premier League-historiens største mod de blå fra Stamford Bridge. Første gang var for 12 år siden.