Superliga - Esbjerg - FC Midtjylland - Fodbold FCMs anfører Kristian Bach Bak Nielsen
Superliga - Esbjerg - FC Midtjylland - Fodbold FCMs anfører Kristian Bach Bak Nielsen Foto: Claus Fisker

I et forår med mange 'finaler' satte Esbjerg og FC Midtjylland hinanden stævne i endnu en af slagsen. Ingen af de to hold kunne tåle et nederlag, hvis ambitionerne om henholdsvist europæisk deltagelse og mesterskabsmulighed skulle bevares, og det endte nærmest uundgåeligt med 0-0.

Esbjerg gik ind til kampen ét point efter FC Nordsjælland på den femteplads, der udløser kvalifikation til Europa Leagues gruppespil. FC Midtjylland var for deres part fire point efter AaB på førstepladsen, så nederlag var strengt forbudt for begge parter.

Det satte sit præg på kampen, der blev en taktisk tæt affære fra første fløjt i højt tempo. Intensiteten og tempoet gav en del tekniske fejl eksemplificeret ved FC Midtjyllands Rilwan Hassan, der sluttede med en afleveringsprocent på under 40.

Esbjerg dominerede første halvleg med en boldbesiddelse på omkring de 60 og havde fint styr på gæsterne uden for alvor at blive farlige. Peter Ankersen trykkede af fra distancen, men Jonas Lössl klarede det knækkende skud i fin stil ude ved den ene stolpe.

Begge mandskaber forsøgte sig vanen tro med en 4-4-2-formation. Gæsterne med en lidt mere direkte variant med lange bolde op mod Morten Duncan Rasmussen, og netop luftspillet gav FC Midtjylland en stor mulighed efter sideskiftet, hvor den store stopper Francis Dickoh kom buldrende frem, men med uforrettet sag.

Esbjerg stod for det mere polerede spil, men savnede kynisme i forvaltningen af overtaget, og cheftræner Niels Frederiksen gestikulerede ivrigt fra sidelinjen og kaldte på flere afslutninger fra sine tropper. Det fik han ikke, og derfor stod han, Esbjerg og FC Midtjylland tilbage med hver ét point.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.