Jammerbugt vandt overraskende 1-0 over Esbjerg i den næstbedste danske fodboldrække. Horsens vandt også.

Det går op og ned for Esbjerg i denne sæson. Efter en skrækkelig start i 1. division var Esbjerg lige kommet på vinderkurs med to sejre i træk.

Den stime af sejre blev dog ganske kort, da oprykkerne fra Jammerbugt søndag eftermiddag overraskende vandt 1-0 hjemme over Esbjerg.

Dermed har Jammerbugt 11 point efter 10 spillerunder. Det rækker til en flot syvendeplads for oprykkerholdet.

Esbjerg er skuffende nummer ti og tredjesidst med ni point for ti kampe.

Angriberen Sead Gavranovic scorede kampens eneste mål efter lidt over et kvarters spil.

Et langt indkast kom helt ind i feltet mellem venner og fjender, og her fik Gavranovic lov til at tæmme den og skyde på mål.

Bolden sad helt ude i venstre side af målet, og han udnyttede et yderst passivt Esbjerg-forsvar.

Flere mål blev der ikke scoret i opgøret i det nordjyske, og Esbjerg skal igen hjem på træningsbanen og forbedre tingene.

Senere søndag vandt Horsens 2-1 hjemme over Nykøbing FC, der mødte op til kampen med en imponerende sejr i torsdags over FC København i pokalturneringen.

Forsvarsspilleren Magnus Risgaard Jensen headede Horsens foran 1-0 efter et hjørnespark fra Thor Lange. Føringsmålet kom efter blot seks minutter.

Fem minutter før pausen fik Nykøbing udlignet til 1-1 på et hovedstød af angriberen Mathias Kristensen.

Otte minutter inde i anden halvleg scorede Thor Lange det afgørende mål, da kantspilleren kom flot frem til et indlæg fra højre side.

Med sejren har Horsens, som er nedrykker fra Superligaen, på fjerdepladsen 19 point efter 10 kampe. Nykøbing, der er oprykker fra 2. division, har 12 point på sjettepladsen. Top-6 skal spille om oprykning til foråret.

/ritzau/