Vi er klar til VM! Tak, Andreas Christensen, tak, Christian Eriksen, tak til dig igen og igen og tak, Åge Hareide. Tak til hele det danske landshold. De gjorde det for os. Så bare pak taskerne, søg ferie fra arbejde, og gør ganen klar til white russian. Den sorte er der ikke nogen grund til.

Det så ellers nok så mørkt ud for Danmark undervejs i VM-playoffkampen mod Irland, men de rød-hvide drenge lavede et forrygende comeback og vandt 5-1 i returkampen i Dublin og sikrede dermed billetten til Rusland og verdensmesterskaberne for første gang siden 2010. Ikke mindst på grund af en helt ustoppelig Christian Eriksen, som scorede hattrick og viste sin klasse med mål nummer 11 i denne kvalifikation.

Som det har været kendetegnende i hele VM-kvalifikationen, skulle der lige en våd lussing i det irske regnvejr til, før de danske spillere vågnede, og nøjagtig som for få måneder siden var Rusland pludselig ikke bare en lang rejse væk. Værtsnationen for VM var blot seks minutter inde i kampen helt borte fra danskerne synsfelt.

Ramt af irske dødbolde

Irerne har siden EM i Frankrig for to år siden betaget fodboldverdenen med en utrolig vokal og opbakning til deres landshold, og de grønne ø-boere har ikke mindst fået kredit for deres åbne sind og ikke mindst evnen til at kombinere fodbold og druk med en fest uden at lave ballade.

Men på banen er det noget helt andet, og det fik danskerne igen at føle foran over 50.000 ellevilde tilskuere i Dublin. Kun få minutter inde i returkampen på Aviva Stadium, kom slaget fra irerne.

Med brugen af deres stærkeste våben, dødboldene, fik Danmark en mareridtsstart på kampen, da et frispark fra midten af banen blev slået ind i feltet, og en fejlvendt Nicolai Jørgensen lige præcis fik foden på indlægget, så han kun gjorde mere skade end gavn.

For midterforsvareren Shane Duffy kom fri af Simon Kjær og fik headet bolden i mål bag en udfarende Kasper Schmeichel, der ikke så god ud med boksehandsken.

Målet gav irerne en forstærket tro på at kunne komme til deres første VM siden 2002, og det så et øjeblik ud, som om Åge Hareide var slået helt ud på trænerbænken, da han meget bekymret og nedslået nærmest så ud, som om han ikke troede på sin egen teori inden kampen om, at et enkelt mål i Dublin var nok til at få danskerne med til VM.

Kaninen slog til

Det fik han nu, og det skyldtes ikke mindst hans egen kanin i startopstillingen, Andreas Christensen, som havde fået chancen fra start i stedet for Peter Ankersen. Chelsea-spilleren fik efter et hjørnespark, lidt knoldet, udlignet med en ellers lidt svag afslutning, da han sparkede et fornemt indlæg fra Pione Sisto i mål via forsvarsspilleren Cyrus Christie.

Og så var det ellers tid til Christian Eriksen-showet. Ingen andre. Kort efter udligningen bragede han en kanon op i nettaget, og så kunne han godt glæde sig til sin anden VM-slutrunde siden de glade teenagedage i 2010, for det tog pusten af hele stadion, da det var tydeligt, at hjemmeholdet uden de store kreatører ikke kunne score to gange mere.

Men det var Eriksen ligeglad med. Han stillede sig ikke tilfreds, og kort efter pausen var det så med venstrefoden, han udplacerede Darren Randolph i målet. Nu gik han efter at skrive sig helt ind i hjerterne på de godt 2.300 medrejsende danskere, og de kælne fødder fra fynboen skulle ganske få minutter senere tømme store dele af udsolgte stadion med mere end 15 minutter tilbage.

Hattricket og det 11. mål i 12 kampe blev en realitet, da Christian Eriksen opsnappede en fejl fra det irske forsvar og igen knaldede bolden i målet og nærmest ene mand fik omdannet et inferno af irsk stemning til dansk fest.

Eriksen fik egentlig også chancen for at score på straffespark, da Nicklas Bendtner blev fældet i feltet, men han var som en anden irer stor af sind og lod angriberen fra Rosenborg score sit første mål i to år i nationaltrøjen.

Rusland, vi er på vej. Husk lige at skåle for Christian Eriksen. Kongen.