Gent. Mens det gik godt for FC København, så blev det en skidt aften for fire danskerklubber i Europa torsdag aften.

Både Fenerbahce, Tottenham, Celta Vigo og Borussia Mönchengladbach tabte den første kamp med 0-1 i Europa Leagues 16.-delsfinaler.

Tottenham havde bænket Christian Eriksen fra start, men danskeren kom ind efter 80 minutters spil uden at kunne ændre på 0-1-nederlaget til belgiske Gent.

Den 32-årige franske angriber Jeremy Perbet scorede det afgørende mål efter en times spil, da Tottenhams forsvar blev udspillet.

Der blev ikke scoret flere mål i kampen, og dermed har Tottenham stadig en god chance for at gå videre, når der spilles returkamp om en uge i London.

Værre ser det ud for Celta Vigo, der havde Daniel Wass med fra start til slut mod ukrainske Shakhtar Donetsk.

Celta tabte hjemmekampen 0-1 og skal en tur til Ukraine og forsøge at vende det resultat til en samlet sejr.

Den tidligere FC Midtjylland-spiller Pione Sisto blev indskiftet for Celta efter 58 minutter.

Tyske Borussia Mönchengladbach tabte med samme cifre hjemme til den italienske Serie A-klub Fiorentina.

Andreas Christensen og Jannik Vestergaard spillede hele kampen for Gladbach, men magtede ikke at holde modstanderne fra scoringer.

Angriberen Federico Bernadeschi scorede kampens eneste mål for italienerne et minut før pausen.

Endelig tabte tyrkiske Fenerbahce med Danmarks landsholdsanfører, Simon Kjær, på banen i hele opgøret også med 0-1 på udebane til russiske Krasnodar.