Lyt til artiklen

Det er sjovt at kæmpe med Kasper Schmeichel om det engelske mesterskab, siger Christian Eriksen.

Christian Eriksen og Tottenham er den hårdeste konkurrent til Leicester i kampen om Premier League-titlen.

London-klubben er fem point efter på andenpladsen, men selv om det ikke skulle ende med guld, så kan der stadig være smil på Eriksens læber, hvis holdet kommer i top-fire.

»Vi har stadigvæk samme udgangspunkt som inden sæsonen. Vi vil gerne ende højere end i sidste sæson og komme i top-fire, for vi vil først og fremmest gerne i Champions League. Selvfølgelig vil alt andet end en fjerdeplads være en bonus.«

»Det er altid godt at ligge bagved og kigge lidt op på Schmeichel og gøre dem lidt nervøse. Vi må se, hvor vi ender, men det vil absolut være positivt, hvis vi ender i top-to,« siger Christian Eriksen.

Omgivelsernes forventninger er på trods af guldchancen ikke anderledes end i Eriksens første sæsoner i Tottenham.

»Der har hele tiden været pres på at vinde hver gang, hvem end vi har mødt. Nu har vi fået flere resultater med os, men udgangspunktet er det samme som de seneste år. Så presset er ikke større, men folk er overraskede over, at vi er så højt oppe,« siger Eriksen.

I mange år har Tottenham kæmpet ihærdigt for at distancere flere storklubber, og når det så endelig ser ud til at lykkes, er Kasper Schmeichels undertippede Leicester i gang med en formidabel sæson.

»Efterhånden er der ikke flere lilleputhold i Premier League, for der er nærmest en overraskelse i hver sæson. At Leicester så har gjort det så godt, som de har, er meget overraskende.«

»Det er lidt irriterende, at de bliver ved med at vinde. Med den selvtillid de har, så bygger de kun på. Og de har det held, der skal til for at vinde en liga. De har været rigtige dygtige til det, de kan, og det har gjort, at de ligger så højt oppe.«

»Det aftvinger selvfølgelig respekt for, hvad de gør, men de har også været utroligt heldige,« siger Eriksen.

Han ser det sjove i, at det er Kasper Schmeichel, som han kæmper om guld med.

»Det gør det kun mere sjovt, når vi møder ind med landsholdet. Vi har også sendt nogle beskeder til hinanden, om man ikke snart skulle til at tabe nogle point. Men der bliver ikke rigtigt lyttet,« siger Eriksen.

/ritzau/