Tottenham har fyret Mauricio Pochettino efter en forfærdelig start på sæsonen.

»Klubben kan i dag offentliggøre, at Mauricio Pochettino og hans trænerstab Jesus Perez, Miguel D'Agostino og Antoni Jimenez er blevet fritstillet,« skriver Tottenham på deres hjemmeside.

»Vi var ikke glade for at lave denne ændring, og det har ikke været en nem beslutning for bestyrelsen,« siger bestyrelsesformand Daniel Levy i en udtalelse.

»Det er bestyrelsens opgave at træffe svære beslutninger, og denne blev gjort endnu sværere af alle de gode minder, som vi har haft med Mauricio og hans trænerstab,« siger Daniel Levy.

Pochettino er blevet fyret af Tottenham.
Pochettino er blevet fyret af Tottenham. Foto: IAN KINGTON
Vis mere

Argentineren kom til Tottenham fra Southampton tilbage i maj 2014, og han har nydet stor succes i det meste af sin tid hos Spurs.

Det kulminerede sidste år, hvor Pochettino bragte Tottenham hele vejen til Champions League-finalen.

Men en meget skuffende sæsonstart har resulteret i, at Tottenham befinder sig helt nede på 14. pladsen i Premier League, hvilket i sidste ende altså kostede Mauricio Pochettino jobbet.

»Resultaterne i ligaen i slutningen af sidste sæson og i starten af denne har desværre været meget skuffende,« siger Daniel Levy om beslutningen.

Der har længe floreret rygter om Mauricio Pochettinos fremtid, der i sommers tiltrak opmærksomhed fra blandt andre Real Madrid.

Dengang var der ikke mange, der havde forudset, at Tottenham skulle ende med at fyre deres mest succesfulde træner i nyere tid.

Indtil videre meddeler Tottenham, at de vil opdatere på trænersituationen, så snart de har noget nyt, men først og fremmest kigger Daniel Levy fremad.

»Vi har et talentfuldt hold. Nu skal vi samle energi, og så går vi efter at levere en god sæson til vores fans.«