Det så slet, slet ikke godt ud, da Christian Eriksen i weekenden blev savet fuldstændig over.

Den store og tunge Reading-angriber Andy Carroll kastede sig ned over danskerens ankel, og den tackling sendte først Eriksen på krykker – inden det tirsdag blev bekræftet, at landsholdsstjernen er ude i flere måneder med en ankelskade.

Og oven på den melding lægger Eriksens boss, Erik ten Hag, ingen fingre imellem – han er rasende på gerningsmanden Carroll.

»Jeg er skuffet over tacklingen. Jeg mener, at fodbold er nødt til at sætte nogle grænser og linjer, som beskytter spillerne,« siger den hollandske Manchester United-træner og tilføjer:

Erik Ten Hag er rasende over tacklingen, der har sendt Eriksen på skadesbriksen.
Erik Ten Hag er rasende over tacklingen, der har sendt Eriksen på skadesbriksen. Foto: OLI SCARFF
Vis mere

»Det er en tackling – og der var også to tacklinger efter den – som ikke hører hjemme på fodboldbanen, for der er en stor risiko for at skade en af dine kollegaer.«

»Det er ikke godt, og jeg undrer mig over det,« lyder det fra træneren, der adspurgt, om Carroll gjorde Eriksen ondt med vilje, svarer:

»Jeg har givet min mening til kende. Jeg tænker, det er ret klart, hvad mine tanker er omkring det.«

Og mens Eriksen må ærgre sig over skaden i en afgørende fase af sæsonen – og med to landskampsafbud oven i hatten – så kunne han tirsdag også se en ny konkurrent komme til Manchester.

Klubben reagerede nemlig prompte på Eriksens skade og hentede den østrigske Bayern München-midtbanespiller Marcel Sabitzer.