Christian Eriksen scorede på Kasper Schmeichel, da Tottenham mødte Leicester, men Schmeichel får chancen for revanche, for kampen endte 2-2.

Lørdag blev Christian Eriksen kåret til Årets Fodboldspiller i Danmark i 2015 i konkurrence med bl.a. Kasper Schmeichel, og søndag stod netop de to foran hinanden i 3. runde af den engelske FA Cup.

Christian Eriksen og Tottenham kom bedst fra start i den duel, for efter små ti minutters spil bragte den danske midtbanespiller hjemmeholdet foran.

Josh Onomah skød på mål, og Kasper Schmeichel afværgede skudforsøget ved at bokse bolden væk. Den endte imidlertid hos Christian Eriksen, som fra kanten af feltet sendte bolden i mål i det modsatte hjørne, som Schmeichel efter sin parade ikke kunne nå ud til.

Leicester har i denne sæson flere gange vist moralsk styrke ved at få point i Premier League, selvom de er kommet bagud. Og det gjorde åbenbart ingen forskel, at det nu var FA Cup-turneringen.

Små ti minutter efter det første mål var der i hvert fald bragt balance i regnskabet, da polske Marcin Wasilewski i umarkeret position headede bolden i mål på en hjørnesparksbold fra Demarai Gray.

1-1 holdt til pausen, men i anden halvleg kom Leicester foran, da den indskiftede Shinji Okazaki med stor energi sled sig igennem hjemmeholdets forsvar. Tottenhams målmand, den tidligere Swansea-keeper Michel Vorm, reddede japanerens første forsøg, men riposten endte også hos Shinji Okazaki, og anden gang sendte han kuglen i kassen.

Ingen af holdene stillede i stærkeste opstilling, men i et forsøg på at vende slagets gang satte Tottenham alligevel stjernen Harry Kane på banen, og det gav bonus til sidst, hvor Leicesters Nathan Dyer efter dommer Robert Madleys mening  tog hånden til hjælp i det kriminelle felt. Det betød straffespark til Tottenham.

Det var en opgave for Harry Kane, og selvom Kasper Schmeichel kastede sig til sin rigtige side, gik bolden ind, og dermed sluttede opgøret 2-2.

I sidste sæson mødtes de to hold også i FA Cup'en. Det var i fjerde runde, hvor Leicester vandt 2-1, men de tabte så i ottendedelsfinalen til de senere finalister fra Aston Villa.

Leicester er den klub, der har været i flest FA Cup-finaler, uden at det er lykkedes at vinde FA Cup-turneringen - nemlig fire. Sidste gang var dog helt tilbage i 1969, hvor Leicester tabte 0-1 til Manchester City.

Tottenham er omvendt den tredjemest succesrige klub i FA Cup-turneringen med otte finalesejre. Sidste gang, London-klubben vandt turneringen, var i 1991.