Christian Eriksen vejes og måles. Hele tiden. Hvor god er han? Kunne han spille i Real Madrid og Barcelona? Og er de overhovedet interesserede i Danmarks dygtigste fodboldspiller?

Spørgsmål er der rigeligt af, og mens Christian Eriksen med sin nedtonede personlighed sjældent sigter efter overskrifterne, gjorde hans agent det i stedet, da han for en måneds tid siden selv tog storklubbernes navne i munden i BT.

»Når klubber som Real Madrid, Barcelona og Manchester United bliver nævnt, så er det altid et kompliment,« sagde Martin Schoots.

Muligvis et harmløst citat, men det slog ned midt i en tid, hvor det ikke havde fyget med rygter om et Eriksen-skifte til de tre store klubber. Derfor åbnede det op for spekulationer. Sådan nogle som Christian Eriksen sjældent ser ud til at ønske at bidrage til. Men drømme har han. Men hvilken farve trøje har han på i dem? En hvid eller måske en blå-rød?

»For at være helt ærlig tænker jeg ikke nogen tanker i de baner. Man spiller fodbold i nuet, men man har også sine drømme. Drømme er en ting, men hvad der er realistisk, ser man først, når det er på bordet. Lige nu tror jeg, at de fleste er meget godt tilfredse med at være i Tottenham, og det er jeg også,« siger Christian Eriksen.

Netop nu er der heller ikke et transfervindue åbent til at tage et klubskifte, men de store klubber arbejder også uden for vinduerne på at gøre tingene klar. Og skulle Barcelona eller Real Madrid præparere løjpen for et Christian Eriksen-indkøb, ville det i hvert fald ikke overraske landstræner Åge Hareide.

»Jeg tror, han er sådan en type menneske, som kan tilpasse sig hvad som helst. Giv ham en bold, og så vil den tale for ham. For han bliver kun endnu bedre af at spille med endnu bedre spillere. Han er en type spiller, der vil blive meget, meget god sammen med andre. Hvis du sammenligner med de spillere, der spiller på midten i Real Madrid og Barcelona, står Christian ikke tilbage for nogle af dem. Modric kom også fra Tottenham. Han var ikke så god som Christian,« siger Åge Hareide, der kan se fordele for Eriksen, uanset om han vælger at blive i Tottenham eller hopper et trin op.

»Han er klar til et skridt mere, men han har også haft en fantastisk fin udvikling med Pochettino (Tottenham-manager, red.) i Tottenham. Tottenham spiller faktisk vældigt fin fodbold. Og vi kigger også lidt på, hvordan Tottenham bruger Eriksen. De spiller også mange afleveringer ind gennem midten, og det klæder Christian. Nu får de nyt stadion i Tottenham, og hvorfor skulle han ikke fortsætte i London?,« siger Åge Hareide.

Fodboldspillere måles tit og ofte på, hvor mange store titler de henter hjem. Det ser man hvert år, når der skal peges på enten Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi som verdens bedste. Det ved Christian Eriksen også godt. Og man kunne fristes til at tro, at det ville være nemmere at få i Real Madrid eller Barcelona end i Tottenham.

»Jeg tror da, at alle fodboldspillere gerne vil vinde Premier League eller Champions League eller FA Cup. Jeg tror, de fleste bare gerne vil vinde nogle trofæer. Du kan prøve at spørge Kasper (Schmeichel, red.), hvordan han havde det efter at have vundet Premier League. Jeg tror, det var en god følelse. Vi har været tæt på i de seneste par sæsoner, men i denne sæson har vi ikke været i nærheden. Alligevel har vi stadig haft en absolut positiv sæson indtil videre.«

Tror du stadig på, at du kan vinde de store trofæer med Tottenham?

»Ja, det synes jeg. Hvis du tænker på, hvor Tottenham var, da jeg kom, til hvor vi er nu. Nu  ser folk os som titelkandidater, og tidligere skulle man kæmpe for at komme i top fire - og endda overhovedet i top seks. Vi skal måske ind og bygge os op imod at vinde et trofæ, og vi er på vej den rigtige vej. Så må vi se, om der er noget for enden,« siger Christian Eriksen.