De er to af Danmarks største fodboldpersonligheder, har været i fodboldbranchen stort set hele deres liv, og der er kun fire år imellem dem. Alligevel er det først tirsdag, at deres veje krydses. 

Det sker, når 31-årige Christian Eriksen og 35-årige Jacob Neestrup mødes for første gang, når Manchester United og FC København skal spille mod hinanden i Champions League. 

»Jeg kender ham ikke,« siger Jacob Neestrup og tilføjer:  

»Jeg har jublet alle de gange, han har scoret på landsholdet. Det er det eneste. Jeg synes, at han er en fed fodboldspiller og virker som en fed fyr, men jeg kender ham ikke,« tilføjer FCK-træneren, som dårligt får tid til andet end at hilse kort på landsholdsstjernen inden første fløjt på Old Trafford.  

Christian Eriksen og Jacob Neestrup møder tirsdag hinanden for første gang. 
Christian Eriksen og Jacob Neestrup møder tirsdag hinanden for første gang.  Foto: Paul Ellis/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

For uagtet at Manchester United slider med formen og resultaterne i denne sæson, er det et stærkt mandskab, som venter Superliga-mestrene. 

»Jeg tror, at man skal passe meget på med, hvornår det er et godt eller dårligt tidspunkt at møde fodboldhold på. Der kan være både fordele og ulemper ved at møde hold, der er kommet buldrende og et hold, der har udfordringer,« forklarer Neestrup og fortsætter:  

»Uanset hvordan og hvorledes skal vi lave et resultat, og det er uanset, om de har vundet 10 kampe i streg eller de to, som det har været nu,« lyder det fra Jacob Neestrup. 

FC København har i de to første Champions League-kampe spillet uafgjort ude mod Galatasaray og tabt smalt til Bayern München, og i begge kampe har det danske mandskab gjort god figur med mod og tro på egne evner, og det er samme opskrift, som Jacob Neestrup vil se i England.  

»Vi skal være os selv, som vi har været i de to foregående Champions League-kampe, og der kommer selvfølgelig perioder i morgen, hvor vi skal forsvare, og det skal vi stå imod, men først og fremmest skal vi spille med stor kvalitet og være rolige på bolden. Vi skal spille med tålmodighed, når vi har bolden,« siger Neestrup og uddyber:  

»Og så skal vi være afklarede med i hvilke områder, vi kan risikere at sætte bolden på spil, for deres største styrke er deres offensive spil. Der går det eddermame stærkt, der skal vi tænke os godt om,« slutter Neestrup. 

Manchester United har tabt begge deres første kampe i dette gruppespil inden kampen mod FC København.