Det engelske fodboldforbund (FA) har valgt at fyre manageren for kvindelandsholdet, Mark Sampson. Det skyldes upassende og uaceptabel opførsel, skriver FA.

Hele sagen stammer tilbage fra Mark Sampsons tid på et fodboldakademi i Bristol. Han blev landsholdsmanager i 2013, og rygterne har løbet siden 2014. FA siger dog ifølge Daily Mirror, at man først fik det fulde overblik over sagen i en rapport, som kom i sidste uge.

»Der er klare beviser på upassende og uacceptabel opførsel fra trænerens side,« lyder det fra FA, som ikke vil fortælle, hvad den upassende opførsel har bestået i. Men FA understreger dog, at Mark Sampson ikke har begået deciderede ulovligheder.

»I sin tid i Bristol har Mark overskredet de professionelle grænser mellem træner og spillere,« siger FA-direktør, Martin Glenn, og FAs formand, Greg Clarke, supplerede:

»Vi ved, at trænere er i en magtfuld position, og denne magt må ikke misbruges.«

Mark Sampson har været genstand for undersøgelser to gange tidligere, hvor han er blevet frikendt. Han nægter at have gjort noget forkert.

Under Mark Sampsons ledelse erobrede England VM-broinze i 2015, og holdet kom i semifinalen ved EM i sommer, hvor England tabte til værterne, Holland, som siden slog Danmark i finalen.

Den sidste landskamp, som den 34-årige Mark Sampson fik lov at stå i spidsen for Englands kvindelandshold i, var tirsdagens kamp i VM-kvalifikationen mod Rusland - en kamp, som England vandt 6-0.

Mark Sampsons afløser er endnu ikke udpeget.