Chelsea-legenden og tidligere anfører, Frank Lampard, er ude med de helt store roser om danske Andreas Christensen, der har gang i den helt store sæson for London-klubben.

Og den tidligere Chelsea-spiller, Frank Lampard, er så imponeret af ‘AC’, at han ikke engang kunne se Liverpools nyindkøb, Virgil van Dijk, slå danskeren af.

Øverst i artiklen kan du se AC-løse Chelsea tabe til Watford.

»Selv hvis van Dijk kom til klubben, havde Christensen håndteret det, som den spiller han er. Selv i betragtning af hans unge alder bygger man et hold op omkring spillere som ham. Han ville ikke få problemer, uanset hvem de købte,« siger Lampard til London Evening Standard.

Også Chelsea-manager Antonio Conte har været ude med rosende ord om sit danske stjernefrø, der i denne sæson har bidt sig fast i startopstillingen og nu er fast mand på holdet.

Læs også: Mourinho stiktosset - sætter flere på plads: "Det er det rene løgn!"

Frank Lampard nåede også at spille med Andreas Christensen, og allerede dengang kunne den tidligere midtbanespiller se det store potentiale.

»Jeg trænede en smule med ham, da jeg stadig var i klubben, og vi var alle klar over hans kvaliteter. Han kom over til førsteholdstræningerne, da han var 16, og han var meget imponerende.«

»Nogle unge spillere er ikke klar til det øgede tempo, og at de skulle tage beslutninger med bolden, når de blev inviteret til træningen. Men selv i så ung en alder kunne man se, at han havde en ro og en opmærksomhed over sig, der gjorde, at han med det samme passede ind, fortæller Frank Lampard«

Læs også: Danmarksmester åbner op om ubehageligt valg: Forlod sin mor på dødslejet - det blev et vendepunkt i karrieren

Andreas Christensen kom tilbage til Chelsea til denne sæson efter at have været udlejet til Borussia Mönchengladbach i to år. Et lejeophold, hvor danskeren nød stor succes.

»Chelsea får en masse kritik for at leje spillere ud, men Andreas er et perfekt eksempel på, hvordan det gøres rigtigt. Det er super vigtigt for akademiet og de unge spillere, at de kan se Christensen på førsteholdet nu. Han er et fantastisk eksempel for alle.«

Chelsea har været inde i et lidt sløj periode, der blandt andet bød på nederlag til Bournemouth og Watford, hvor de indkasserede i alt syv mål. Andreas Christensen var dog ikke med i de to kampe på grund af en skade.

Han var således tilbage i startopstillingen i Chelseas seneste Premier League-kamp, hvor de blåblusede vandt 3-0 over West Bromwich Albion.

Andreas Christensen og resten af Chelsea-mandskabet skal næste gang i aktion på tirsdag, når holdet får besøg af mægtige FC Barcelona i den første af to ottendedelsfinaler i Champions League.

Se også