Michael Laudrup fik den bedst mulige start på de fire skæbnekampe, som Swansea spiller i løbet af 15 dage. På hjemmebane blev Fulham besejret 2-0, og det gav den danske manager og hans hold et væsentligt løft efter en svær periode.

Swansea fik efter otte kampe i Premier League uden sejr endelig tre point ind på kontoen, og så rykkede klubben i den grad fri af nedrykningsstregen. Sejren katapulterede waliserne op til en 10. plads, og de har nu seks point ned til nedrykningsstregen.

Kampen så fra start ud til at gå hjemmeholdets vej, og det var kun stærkt spil på stregen af den hollandske landsholdsmålmand Maarten Stekelenburg, der forhindrede Laudrups svaner i at komme på sejrskurs. Men et kvarter inde i anden halvleg gennembrød Swansea den hollandske mur. Først scorede Jonjo Shelvey til 1-0, da hans skud blev rettet af to gange undervejs, inden det snød Stekelenburg, og et kvarter senere fordoblede spanske Chico Flores føringen.

Nathan Dyer kom på banen i anden halvleg, og han sørgede for oplægget til Shelveys mål. Siden blev Dyer nedlagt, og på det efterfølgende frispark fandt de Guzman Chico Flores, der med et afrettet hovedstød kunne score til 2-0

Nu kan Michael Laudrup med en vis ro forberede sine spillere til udekampen mod West Ham på lørdag, inden slaget om Wales mod Cardiff venter weekenden efter.

I den anden ende af Premier League satte Arsenal point til. London-klubben, der havde Nicklas Bendtner på bænken i hele kampen, spillede en elendig første halvleg ude mod Southampton og var fortjent bagud 0-1 ved pausen. Men førerholdet kom anderledes stærkt ud til anden halvleg. Først udlignede Olivier Giroud med en elegant hælscoring, inden Santi Cazorla kun syv minutter inde i halvlegen med et skruet langskud bragte Arsenal foran. Til gengæld kneb det med at komme tilbage i forsvaret, da Southampton slog kontra og en udækket Adam Lallana kunne udligne til 2-2, der endte som kampens slutresultat.

Dermed fører Arsenal stadig Premier League, men både Chelsea og Manchester City kan gå forbi dem med sejre onsdag aften mod henholdsvis West Ham og Tottenham.

Liverpool oplevede en tiltrængt festaften på Anfield, da de vandt lokalopgøret mod Everton hele 4-0. Steven Gerrard bragte hjemmeholdet på vinderkurs med et knaldhårdt hovedstød efter 21 minutter, inden Daniel Sturridge med to mål i 33. og 35. minut definitivt afgjorde kampen. I anden halvleg satte Luis Suarez punktum for ydmygelsen med scoringen til 4-0.