Foto: ANDREW YATES
En meget rørt Liverpool-kaptajn hyldede sit hold efter søndagens vigtige 3-2-sejr over titelrivalerne fra Manchester City.

Der er nok ingen tvivl om, at Liverpool-fans verden over ønsker at se den loyale 'Captain Fantastic' løfte Premier League-trofæet ved sæsonens afslutning. Med søndagens sejr over Manchester City kom den drøm et stort skridt nærmere. 

Steven Gerrard var tæt på tårer, da slutfløjtet lød i en kamp, hvor Liverpool hjemme på Anfield kom foran 2-0, inden de lyseblå fra Manchester fik udlignet i anden halvleg. Liverpool tog dog førerpositionen i Premier League, da Coutinho hamrede bolden ind bag Joe Hart efter en forsvarsbrøler fra Manchester Citys kaptajn Vincent Kompany til resultatet 3-2.

Gerrard samlede efter slutfløjtet straks holdkammeraterne på banen og sagde:

- Vi har ikke vundet noget endnu. Vi skal gøre nøjagtigt det samme mod Norwich i næste weekend. 

Med disse ord viser anføreren, at holdet mener det alvorligt. Vinder holdet bare en af de sidste fire kampe, er det erklærede mål om Champions League-kvalifikation i hus. Vinder de alle fire kampe, er titlen i hus. Og så kan Steven Gerrard løfte det trofæ, han mangler for at fuldende en stor karriere.

- Det var emotionelt, meget emotionelt, sagde Gerrard efter kampen til The Guardian. 

- Men vi er nødt til at holde hovedet koldt nu. Der er stadig fire store kampe tilbage, men den her sejr betyder så meget. De kom tilbage i kampen, og på det tidspunkt frygter man det værste, men i dag viste vi, er vi mener det seriøst og vil gå hele vejen. Intet er vundet, men det er den største præstation, vi har lavet indtil videre i sæsonen.

Liverpool-manager Brendan Rodgers gentog efter kampen sit mantra om at tage 'én kamp ad gangen', selv om hans kropssprog ved Coutinhos 3-2-scoring afslørede, hvor vigtig sejren var.

- Beskeden til spillerne er, at de skal fortsætte. Vi spiller uden frygt, vi dominerer bolden og arbejder hårdt. Vi tænker ikke langsigtet. Folk siger, at det var vores vigtigste kamp, men jeg er uenig. Vores vigtigste kamp er mod Norwich i næste weekend, sagde den nordirske succes-træner til The Guardian.

Den 20. april kan Liverpool tage et endnu større skridt mod mesterskabet, hvor holdet på udebane møder Norwich.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.