Morten Bruun havde torsdag indbrud i sit hjem og fik blandt andet stjålet flere medaljer.
Morten Bruun havde torsdag indbrud i sit hjem og fik blandt andet stjålet flere medaljer. Foto: Claus Fisker

Den tidligere danske landsholdsspiller Morten Bruun er i dag en højt profileret medkommentator hos Discovery, der har kanalerne 6'eren og Kanal 5, og han var torsdag aften på plads på MCH Arena for at kommentere landskampen mellem Danmark og Island.

På banen forløb alt godt, og Danmark vandt 2-1, men for Morten Bruun blev det personligt til en af de dage, der godt kan defineres som 'træls', og fredag morgen kunne han på Twitter fortælle, at han havde haft indbrud i sit hjem under kampen.

Tyvene fik blandt andet fat i Morten Bruuns EM-guldmedalje fra 1992, og selv om det var den, han fokuserede på i sin meddelelse på Twitter, forklarer han, at hans Superliga-guldmedalje fra 1994, som han vandt med Silkeborg og også er blevet stjålet, faktisk har større betydning for ham.

sdhsdfgh

»Når du spørger på den måde, vil jeg sige, at min guldmedalje med Silkeborg nok har større betydning for mig. Mit ærinde er at skabe så stor offentlig opmærksomhed omkring det som muligt, så derfor er det EM-medaljen, jeg fokuserer på i denne sammenhæng (på Twitter, red.). Den er der langt flere, der kan relatere til. Men jeg er på en måde mere ked af at miste mine medaljer med Silkeborg. Også fordi jeg selv vandt dem,« siger Morten Bruun, der ikke fik spilletid ved EM 1992, men omvendt var en af grundstenene i Silkeborgs danmarksmesterskab for 22 år siden. Bruun vandt også pokalturneringen med Silkeborg i 2001.

Han er godt klar over, at chancen for få medaljerne tilbage er små, men et lille håb lever i Silkeborg-koryfæet, og det er netop derfor, at han har fortalt om indbruddet til offentligheden.

»Hvis det ikke var, fordi mine medaljer var blevet stjålet, havde det her været en så privat sag, at jeg ikke ville være gået ud i offentligheden med det, men jeg har et lille håb om, at opmærksomheden kan betyde, at jeg en dag får mine medaljer tilbage. Jeg blev også anbefalet af politiet at gøre det,« siger han og fortsætter:

»Jeg ved godt, at de ting, der er blevet stjålet, ikke kan blive sporet, men der er jo ikke så mange af den slags medaljer, så det kunne jo være, at der en dag er nogen, som ser dem og tænker, at det kunne være tyvekoster. Og så kunne det jo også være, at gerningsmanden tænkte 'ah, behøver jeg tjene 150 kroner på den her?'. Jeg ved godt, at Lars Elstrups medalje engang blev solgt for et stort beløb (solgt i 2007 for 72.250 kroner, red.), men hvis den ikke er erhvervet på lovlig vis, er der ikke ret meget ved at have den. For mig har den stor affektionsværdi, men det har den ikke for særligt mange andre,« lyder det fra Morten Bruun, som ikke har nogen anelse om, hvad EM-guldmedaljen egentlig har af værdi.

»Jeg aner det simpelthen ikke, men det må være under 1.000 kroner. Der er et tyndt, tyndt lag guld på, men ellers er der ingenting,« siger Morten Bruun, der udover sine medaljer ikke fik stjålet det store af værdi.

»Ikke af betydning i hvert fald. Det var kun en lille bitte smule kontanter og nogle smykker. Jeg er træt af det, men mit liv går jo videre. Det er jo det her med denne her mærkelige affektionsværdi, jeg kan mærke. For ellers har det jo ikke nogen betydning for mit liv. Man kan jo mærke på sig selv, om man er ked af det eller ligeglad, og jeg er i hvert fald det første,« slutter Morten Bruun.

Morten Bruun spillede imponerende 424 kampe for Silkeborg, og det blev til i alt 11 landskampe for den nu 50-årige fodboldkommentator.

 

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.