Kvindelandsholdets træningslandskamp mod Holland, EM-revanchen i Horsens næste fredag, er i fare for at blive aflyst.

Tirsdag udløb landsholdsaftalen mellem DBU og kvindelandsholdet, og samme eftermiddag forlod Spillerforeningen, der forhandler på vegne af landsholdsspillerne, forhandlingerne om en ny, fordi de indtil videre ikke har kunnet få opfyldt deres krav om, at spillerne skal betragtes som arbejdstagere under DBU.

Samtidig afviste Spillerforeningen DBUs tilbud om at forlænge den nuværende aftale indtil efter landskampen, og nu siger en af landsholdets profiler, Line Røddik, at spillerne ikke spiller, hvis ikke de får en ny aftale.

»Det er en så ærgerlig situation, som DBU har skabt. Vi vil super gerne spille kampene her efter EM. Men der skal selvfølgelig en ny kollektiv aftale på plads først, det er klart,« siger FC Barcelona og landsholdets Line Røddik til Ekstra Bladet.

Over for BT garanterede DBU tidligere på dagen, at spillerne, indtil aftalen er blevet genforhandlet, kan fortsætte på samme vilkår som hidtil, samt at de også er parate til at genoptage forhandlingerne, før det næste planlagte møde den 22. september.

Er I klar til at aflyse kampen mod Holland?

»Det ville være synd for de 8.000 fans, der har købt billet. Og det er synd for spillerne, for det her er en hyldest af spillerne, det er en revanchekamp for finalen og det er i øvrigt første gang, der er udsolgt til en kamp, hvor der er betaling for billetterne. Der er udsigt til, at de entréindtægter bliver delt med spillerne, hvilket er en del af de ting, vi har tilbudt kvindelandsholdet,« siger kommunikationschef i DBU, Jakob Høyer, til BT og understreger, at DBU gerne lader vilkårene for den aftale, der er udløbet, være gældende frem til kampen mod Holland.

»Selvom vi ikke har en aftale, så vil vi fra DBU garantere spillerne 100 procent samme honorar, bonus, forsikring og øvrige vilkår, som de har fået hidtil, hvis spillerne møder ind.«

Og hvad hvis de siger nej til det?

»Ja, så må de komme tilbage til forhandlingsbordet. Vi har for lang tid siden lagt et møde den 22. september, og vi har tilbudt spillerne at forlænge den nuværende aftale indtil da, men vi kan sagtens lægge et møde før, hvis de er klar på det,« siger Jakob Høyer.

Pernille Harder sagde tirsdag, at I i DBU har tøvet og ikke villet forhandle i ni måneder. Hvorfor har I ikke villet det?

»Det har vi også. Der har været rigtig mange møder mellem DBU og Spillerforeningen, og vi har sendt tilbud til dem, som de har afslået, fordi de vil betragtes som lønmodtagere.«

Men kan du ikke godt forstå, at de gerne vil have en bedre aftale og mere i løn. Mange af dem er jo kun havtidsprofessionelle, studerende eller arbejder ved siden af?

»Jo, jeg kan godt forstå, de gerne vil have flere penge, og vi har også tilbudt dem en forbedret kontrakt. Vi har blandt andet tilbudt dem en andel af indtægterne fra tilskuerne og 25 procent af indtægterne fra de aftaler, vi har indgået med Danske Spil og Arbejdernes Landsbank. Men de har afslået, fordi de vil betragtes som lønmodtagere, og DBU bliver altså ikke deres primære arbejdsgiver af, at de kommer til landsholdssamling seks gange om året,« siger Jakob Høyer.

Spillerforeningen eller dens repræsentanter har ikke ønsket at besvare BTs mange henvendelser.