Johan Elmander har ikke spillet for en svensk klub siden 2003, hvor han spillede 10 måneder i Djurgården. Og den svenske angriber vender sandsynligvis ikke tilbage til svensk fodbold for at afslutte karrieren.

Det siger Johan Elmander i et interview med BT.

»Som jeg har det lige nu, udelukker jeg at tage tilbage til Sverige. Det føles ikke rigtigt for mig - med lang opstart, kunstgræs og andre ting. Nej, der er bare mange ting, som ikke passer ind,« siger Johan Elmander og fortsætter:

»Måske flytter jeg hjem til Sverige og spiller i 4. division bare for sjov. Men jeg slutter ikke min karriere i Sverige,« siger han.

Derfor tyder meget på, at han slutter karrieren på topplan i Brøndby, hvor det hele tog fart under Michael Laudrup og endte med at blive en karriere i Danmark, Frankrig, Tyrkiet og England, hvilket han er godt tilfreds med.

»Jeg har opnået det, jeg kunne med mit talent. Jeg har aldrig været en, som scorer 100 mål, jeg har altid været en, som arbejder hårdt både på landsholdet og i klubberne. I forhold til den spillertype, jeg er, har jeg arbejdet mig til det, og med den rette indstilling er jeg nået langt,« siger han.

Han kunne dog være nået længere, for der har været større klubber efter den svenske slider.

»Jeg har haft mulighed for at komme til klubber på et højere niveau, end dem jeg har været i, selv om Galatasaray er en rigtig stor klub. Da jeg var i Toulouse, havde jeg chancen for at komme til en de helt store klubber, men præsidenten sagde nej. Det var ellers en af de største klubber,« siger Elmander uden at afsløre, hvilken klub det drejer sig om.

Johan Elmander har halvandet år tilbage af sin kontrakt med Brøndby. Hvorvidt han fortsætter i BIF, bliver træner, udvider sin forretning (han ejer en skønhedsklinik i Göteborg sammen med sin kone, red.) eller noget helt tredje, har han endnu ikke taget stilling til.

»Jeg har ikke tænkt så langt endnu. Jeg har halvandet år tilbage, jeg lever i nuet og forsøger ikke at tænke så langt ud i fremtiden. Alt er åbent, om jeg så bliver træner eller fortsætter i Brøndby.«