Zinedine Zidane blev ny Real Madrid-træner mandag aften.
Zinedine Zidane blev ny Real Madrid-træner mandag aften. Foto: IAN LANGSDON

Zinedine Zidane er bare første skridt. Real Madrid står foran en større oprydning, hvor der ikke bare skal skiftes ud på trænerposten.

Der skal også skiftes markant ud i spillertruppen i den kommende tid. Det vurderer den spanske journalist og forfatter Guillem Balague i sin klumme for Sky Sports.

Det nuværende hold er udpint, anfører han – og har været det siden Champions League-sejren i 2014.

»Siden Lissabon (hvor CL-finalen blev spillet, red.) har klubben kun vundet VM for klubhold, og holdet ser ud til at være ligeglad, ser ud til ikke at ville arbejde hårdt nok, til ikke at være sultent nok,« skriver Guillem Balague, der har skrevet bøger om både Lionel Messi og Cristiano Ronaldo:

»Folk, der er tæt på holdet, mener, at det er slidt hold, der keder sig.«

Allerede inden mandagens fyring af Rafael Benitez havde den spanske avis AS forudsagt en større oprydning. Heri lød det, at Real Madrid-præsident Florentino Perez vil lave en ’revolution forud for 2016-17-sæsonen’, fordi han har indset, at det ’sportslige projekt er bukket under for FC Barcelona’.

Følgende af de store spillere skulle være på mod et exit:

  • Cristiano Ronaldo
  • Karim Benzema
  • Toni Kroos
  • Isco
  • Keylor Navas
  • Sergio Ramos
  • Jesé
  • Alvaro Arbelo
  • Denis Cheryshev

Også Guillem Balague mener, at stjernerne er på vej ud. Men måske ikke lige nu – ikke mindst fordi en trussel lurer forude.

Der har i længere verseret rygter om, at FIFA vil tildele Real Madrid et transfer-forbud i stil med det, som FC Barcelona afsonede i hele 2015.

»Meget afhænger af om klubben undgår sanktioner fra FIFA. I så fald vil klubben forsøge at hente Robert Lewandowski, Eden Hazard og David de Gea for at starte et nyt projekt på Bernabeu. Der vil ikke være nogen overgangsperiode – de vil bare forsøge at skille sig af med seks spillere og erstatte dem med seks nye,« skriver Guillem Balague:

»Den langsigtede plan er at slippe af med Cristiano Ronaldo og Karim Benzema, men hvis klubben får et transferforbud, må alle blive i klubben, og det vil blive spændende at se, hvordan Real Madrid så vil håndtere det.«

Guillem Balague stiller dog spørgsmålstegn ved, om Zinedine Zidane er den rette træner til at rydde op i Real Madrid.

»Zinedine Zidane er ikke en træner, han er en leder – men i mine øjne ikke en klar leder. Han leder med sin karriere som ballast og ikke sin personlighed. Han kan nok få holdets respekt, men jeg er ikke sikker på, at han har evner til at styre holdet,« lyder det Guillem Balague.

Der også skyder på klub-præsidenten:

»Den måde Real Madrid kører på i øjeblikket, betyder at Florentino Perez kontrollerer alt. Han er sportsdirektør, præsident, alt. Han underminerer konstant trænerne ved at fyre dem og bagtale dem privat,« lyder svadaen fra Guillem Balague, der mener, at Florentino Perez i virkeligheden er manden, der er ansvarlig for de mange problemer i Real Madrid.

»Jeg har længe sagt, at Real Madrid styres som en virksomhed og ikke som en fodboldklub. Og det har konsekvenser. Hvis man sætter en gruppe gode spillere sammen, kan det fungere – men ofte gør det ikke. Det vidner kun to mesterskaber på 12 år om, og jeg tror heller ikke, at Real Madrid vinder mesterskabet i år,« vurderer Guillem Balague.

Zinedine Zidane holder tirsdag eftermiddag sin første pressekonference som Real Madrid-træner. Mere på BT.dk senere.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.