Football - Manchester United v Norwich City - Capital One Cup Fourth Round - Old Trafford - 29/10/13 Manchester United's Anders Lindegaard celebrates as his side are awarded a penalty Mandatory Credit: Action Images / Andrew Couldridge Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or live services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details.
Football - Manchester United v Norwich City - Capital One Cup Fourth Round - Old Trafford - 29/10/13 Manchester United's Anders Lindegaard celebrates as his side are awarded a penalty Mandatory Credit: Action Images / Andrew Couldridge Livepic EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or live services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details. Foto: Andrew Couldridge
Anders Lindegaard er lykkelig for at være i Manchester United, selvom han kun får få kampe i målet. Det har han fastslået på klubbens hjemmeside, og selvom det næppe er her, at man kan forvente, at den danske keeper ville dele sine frustrationer over bænkepladsen med omverdenen, har hverken Lindegaard eller hans agent sagt noget, som kunne sætte gang i spekulationer om, at han er på vej væk fra United.

Martin Laursen, mangeårig landsholdsspiller, vil ikke tillægge Lindegaards udtalelser lang holdbarhed. Situationen kan hurtigt ændre sig, og så kan danskeren være på klubjagt i det næste transfervindue, selvom han har kontrakt med United frem til sommeren.

- Fodbold er helt vildt kortsigtet. Du kan ikke se mange måneder frem. Og han er udmærket klar over, at han skal sige noget, som tilfredsstiller Manchester United og fansene. Det kan lige så godt være, at der kommer en mulighed om seks måneder fra en mindre Premier League-klub, og så accepterer han måske det.

Martin Laursen sammenligner målmandens situation med den, som han selv var i, da han var i Milan uden udsigt til spilletid, inden han valgte at skifte til Aston Villa.

- Han finder måske ud af, at det ikke er særligt sjovt at være i en stor klub og ikke spille - som jeg gjorde det. Han behøver ikke engang at gå særligt meget ned i løn, for hvis du har været i klubber som United eller Milan, så vil der altid være interesse for dig fra nogle mindre klubber, det er et kvalitetsstempel at have været i en stor klub.

Morten Bruun, ekspertkommentator på 6'eren, er dog ikke lige så overbevist om, at Lindegaard kan forvente tilbud fra andre klubber i Premier League.

- Man kan godt diskutere, hvem har det fedeste fodboldliv, Kasper Schmeichel eller Anders Lindegaard, for det er jo der, den står. Lindegaard kunne nok godt blive førstemålmand i en klub på Leicester-niveau, men omvendt kan jeg ikke udpege syv-otte Premier League, hvor han kunne være sikker på at komme til at stå.

- Men det bunder jo også i, at der ikke er nogen, der kender hans niveau. Ingen af os ved, hvor god han. Der er totalt lukkede træninger derovre, og han har ikke været med landsholdet i lang tid. Han har spillet to kampe, en mod Norwich, hvor der dårligt var et skud på mål, og mod Swansea var der to skud på mål, og de gik ind - uden at du kunne klandre ham for det.

Selv hvis David de Gea forsvinder, skal Anders Lindegaard ikke forvente at overtage pladsen i målet.

- Jeg kan godt forstå, hvis det er et dilemma for ham. Hvad ville der ske, hvis Barcelona købte de Gea? Anders Lindegaard tænker måske, 'så er det min tur', men da tror jeg, at David Moyes i stedet vil ligge boksen for en topmålmand, forudser Morten Bruun.

Alt i alt mener Martin Laursen, at danskeren stadig bør være glad for sin karriere og sin kontrakt i United.

- I bund og grund skal Anders Lindegaard være helt vildt tilfreds med, at han er i Manchester United. Han er ikke fast mand på landsholdet, han kom fra Aalesund i Norge, og det var et helt move for ham. Jeg tror godt, at han er klar over, at han skal nyde hvert et øjeblik, at han har i Manchester United, for det er vanvittigt, at han bare er der.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.