Kan man på naturlig vis tage 13 kilo på i muskelmasse på mindre end halvandet år? Nej, mente den tidligere svenske atletiklandstræner, Ulf Karlsson, og fordi han udtalte sig om Zlatan Ibrahimovic, kan det nu komme til at koste ham dyrt.

Ved retten i Karlstad stod Ulf Karlsson mandag anklaget for injurier. Zlatan Ibrahimovic vil nemlig ikke have beskyldningen om, at han skulle have dopet sig siddende på sig, så derfor har han hevet atletik-lederen i retten.

Ved en panelsamtale ved Värmlands Idrætshistoriske Selskab referede Karlsson i april i år til en artikel i den svenske avis Aftonbladet, hvor Zlatan havde udtalt, at han var gået fra 82 til 95 kilo, mens han havde været i Juventus.

»Jeg er meget stærkere nu. Jeg vejede 82 kilo, nu er det 95. Da jeg kom her, spurgte Capello (daværende Juventus-træner, red.), om jeg nogensinde trænede styrketræning. Jeg svarede nej. I Ajax trænede vi aldrig styrketræning,« og det skulle ifølge den svenske stjerne være forklaringen på, at han var vokset sig så meget større i den italienske storklub.

Karlsson var af en anden mening.

»Zlatan gik ti kilo muskler op på et halvår i Juventus. Det er umuligt at gøre på så kort tid. Og Albin Ekdal gik otte kilo op, mens han var i den samme klub. Jeg tror, at der stadig var sådan en (doping)kultur i Juventus dengang. De havde en læge, som tidligere havde fået 22 måneders udelukkelse,« citerede Nya Wermlands Tidning Ulf Karlsson for at have sagt.

Da han mandag blev afhørt i retten, fastslog den tidligere svenske landstræner i atletik, at han ikke havde sagt, at Zlatan var dopet, han havde bare sagt, at man ikke kunne øge vægten så meget.

Zlatan var ikke selv til stede i retten, men hans advokater mente, at Karlsson skulle føre bevis for vægtforøgelsen, mens Karlssons advokat mente, at det ikke skulle indgå i spørgsmålet, om der er tale om injurier eller ej, når hans klient bare havde refereret en avisartikel.

Ulf Karlsson risikerer to års fængsel, hvis han dømmes for grove injurier, men det er mere sandsynligt, at han bliver idømt en bøde, vurderer en advokat over svt.se.

Ulf Karlsson undskyldte i øvrigt få dage efter sine oprindelige udtalelser i et åbent brev.

»Under debatten udtalte jeg utydeligt og uklart om Zlatan Ibrahimovic. Jeg forstår efterfølgende, at det jeg sagde, kan opfattes som en beskyldning, og det er dybt beklageligt. Det var ikke min hensigt,« skrev han.

Men det var ikke nok for Ibrahimovic. Manchester United-stjernen har dog ikke forlangt erstatning i retten, men han har krævet, at Karlsson betaler for retsomkostningerne.

Der falder dom i sagen 9. januar 2017.

 

Andre læser også