Hverken Jacob Laursens nuværende arbejdsgiver, tidligere partner eller de danske myndigheder kan finde den danske agent. BT har nu lokaliseret et muligt opholdssted i Nordirland

Den tidligere landsholdsspiller Jacob Laursen er ikke en nem mand at få kontakt med i disse dage. Siden sagen om den tidligere norske fodboldspiller Jan Gunnar Soll dukkede op i de danske medier denne uge, har Laursen været forsvundet.

Laursen, der siden 2007 har arbejdet som agent, er blevet dømt for at have snydt den norske fodboldspiller for cirka 1,3 millioner danske kroner. Nordmanden har nu rettens ord for, at Laursen skylder ham over to millioner kroner grundet renter og sagsomkostninger, men Laursen har ikke betalt en øre og er nu gået under jorden. BT har dog fundet frem til et muligt opholdsted på en postadresse i Nordirland, hvor Laursen nu officielt bor ifølge de danske myndigheder.

Ingen kan finde Jacob Laursen, der er blevet dømt til at betale nordmanden Jan Gunnar Solli to mio. kr. Men BT har lokaliseret et muligt gemmested i Nordirland, ikke langt fra grænsen til Irland, hvor den tidligere landsholdsspiller muligvis opholder sig.
Ingen kan finde Jacob Laursen, der er blevet dømt til at betale nordmanden Jan Gunnar Solli to mio. kr. Men BT har lokaliseret et muligt gemmested i Nordirland, ikke langt fra grænsen til Irland, hvor den tidligere landsholdsspiller muligvis opholder sig. Foto: Jan Jørgensen / Open Street Map
Vis mere

BT har via Laursens spor af tidligere, nedlagte firmaer fundet frem til en adresse i Forkhill-området nær Newry snublende tæt på grænsen mellem Nordirland og Irland. Det er i det nybyggede område Park Urney, at Laursen har adresse ifølge det danske CVR-register.

Området blev officielt åbnet for beboelse i september måned i år, og Fold Group, der har stået for projektet, oplyser til BT, at boligerne udelukkende er lejeboliger. Der er dog visse krav til en mulig lejer. Man skal bo i Nordirland, være på en venteliste og ikke mindst være socialt udsat eller på anden måde ikke være i stand til at finde husly for at komme i betragtning til en lejebolig. BT har forsøgt at forholde Laursen disse oplysninger uden held.

Hos Paramount Sport Management i Birmingham, hvor Jacob Laursen tirsdag stadig stod som samarbejdspartner med agenten Darryl Powell, fortæller den engelsk/jamaicanske agent, at han gennem årene har været påpasselig med Jacob Laursen. Han vil ikke fortælle, hvornår og hvor han sidst så danskeren.

De to har blandt andet samarbejdet om Mathias Zanka Jørgensens skifte fra FC København til PSV Eindhoven i 2012.

»Hvis jeg skal være ærlig, har mit samarbejde med Jacob Laursen været meget sporadisk fra det øjeblik, Mathias Zanka Jørgensen skiftede til PSV Eindhoven,« siger Darryl Powell og fortsætter:

»Vi har aldrig haft nogen skriftlige aftaler, og for nogle år siden opdagede jeg nogle ting, som jeg ikke rigtig kunne lide. Nogle gange laver man nogle ting sammen, og andre gange gør man ikke. Jeg fik et opkald om denne historie for nogle år siden, men som jeg sagde dengang, anede jeg intet om den. Forleden dag kom der pludselig en journalist med kamera ind på mit kontor og spurgte efter Jacob Laursen, fordi der stod på min hjemmeside, at han har kontor hos os. Det var også rigtigt, men det var kun, fordi min hjemmeside ikke var opdateret.«

Du vidste intet?

»Jeg vidste intet om, at han skulle i retten.«

Hvornår har du sidst talt med Jacob?

»Jeg har talt med ham nogle få gange, men jeg vil ikke tale om hvornår eller hvor, for han har nogle ting, han skal have ordnet, og det er hans sag. Jeg skal ikke involveres i det her lort, for det er noget lort.«

Heller ikke hos Viasat har man haft held til at opspore Jacob Laursen, selv om man i efteråret har brugt den tidligere Premier League-spiller som ekspert i programmet TIPSLØRDAG og har en aftale om endnu en optræden i denne halvsæson.

»Vi er nødt til at tage det i den rigtige rækkefølge. Jeg skal have talt med Jacob Laursen selv, før jeg kan sige mere. Han har været med hos os to gange, og jeg tror, at vi har en aftale om en gang mere inden jul. Som sagen ligger nu, lyder det da ikke godt. Det er ikke en rar sag. Men igen – jeg har kun sagen fra medierne, og jeg er nødt til at høre, hvad Jacob Laursen selv siger,« forklarer redaktionschef Kim Mikkelsen.

Efter BT snakkede med Darryl Powell blev Jacob Laursen kort før avisens deadline fjernet som samarbejdspartner på Powells hjemmeside.

Andre læser også