Det har længe været undervejs. Og nu er det sikkert.

Den profilerede manager Rafael Benitez smutter fra Newcastle United.

Klubben meddeler på sin egen hjemmeside, at Rafael Benitez ikke har valgt at forlænge sin kontrakt, der udløber ved udgangen af juni.

Opsigelsen sker efter, at Newcastle gennem længere tid har arbejdet på at forlænge med spanieren, men det har han altså afvist at gøre. Newcastle har ikke nogen afløser linet op endnu.

Rafael Benitez vinker farvel til Newcastle efter lidt mere end tre år i klubben.
Rafael Benitez vinker farvel til Newcastle efter lidt mere end tre år i klubben. Foto: PETER CZIBORRA
Vis mere

Gennem lang tid har det været rapporteret om uenigheder mellem Rafael Benitez og Newcastle-ejer Mike Ashley.

Meget af det har handlet om Mike Ashleys modvillighed til at spytte flere penge i klubben, som Benitez har ønsket at handle for, og det skulle spanieren have været ganske utilfreds med gennem en længere periode.

Fansene i Newcastle har en selvforståelse, der sender dem højere op i tabellen, end de har ligget gennem de seneste år, men fansene har bakket meget op om Benitez, der har klaret sig med små midler i klubben.

Rafael Benitez kom til Newcastle i marts 2016, hvor klubben lå til nedrykning. Spanieren formåede ikke at redde klubben fra en tur ned i The Championship, men steg lynhurtigt i popularitet, da han ikke gik fra klubben.

Benitez kom nemlig til Newcastle med et træner-cv, som klubben sjældent havde set mage til. Spanieren var et par måneder forinden blevet fyret i Real Madrid og havde inden da været træner i Napoli og Chelsea.

Mange kender dog nok i særdeleshed Rafael Benitez for hans periode i Liverpool fra 2004 til2010, der bød på to Champions League-finaler – heraf med den berømte sejr over AC Milan i 2005.

Rafael Benitez kom til Liverpool efter tre år i Valencia, som han gjorde til spanske mestre og Uefa Cup-vindere

Benitez rykkede direkte op med Newcastle i sin første fulde sæson med klubben i 2016/17. De to seneste sæsoner er det blevet til en 10.- og en 13.-plads i Premier League.