Søndag blev et sort kapitel for den ellers så stolte storklub Ajax Amsterdam.

På grund af voldsomme tilskueruroligheder i søndagens brag mellem Ajax og Feyenoord, blev kampen aflyst. Da opgøret blev afblæst, var gæsterne fra Feyenoord foran hele 3-0 og nogle fans af hjemmeholdet var bogstavelig talt ved at smadre deres eget stadion efterfølgende, som du kan se i videoen i bunden af artiklen.

Nu har klubben valgt at reagere på krisesituationen ved at fyre sportsdirektør Sven Mislintat.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

Sven Mislintat er færdig som sportsdirektør i Ajax Amsterdam.
Sven Mislintat er færdig som sportsdirektør i Ajax Amsterdam. Foto: Phil Nijhuis/AFP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Tyske Sven Mislintat blev ansat 19. maj tidligere år og har nu 129 dage senere allerede fået sparket i den kriseramte klub.

»Flere forsøg på at genskabe bred opbakning i organisationen har ikke ført til det ønskede resultat. Det har ført til uro i og omkring klubben, også på grund af de skuffende resultater. Det er nu i Ajax' interesse at komme videre med forenede kræfter og finde vejen tilbage til sportslig succes,« skriver den midlertidige administrerende direktør Jan van Halst på klubbens hjemmeside.

Kampen blev stoppet i det 55. minut på grund af fyrværkeri på banen. Også tidligere i kampen måtte opgøret blive stoppet på grund af kast med fyrværkeri.

Episoderne under og efter kampen har fået den hollandske fodboldlegende Marco Van Basten til at komme med en opsigtsvækkende udtalelse efter kampen blev afbrudt:

»Slut med professionel fodbold i Holland. Det her bliver bare ved med at ske. Stop professionel fodbold, sådan kan det ikke blive ved.«

Den danske fodboldspiller Anton Gaaei startede søndag inde for hovedstadsklubben.

Backspilleren lavede dog en grum fejl i første halvleg, som direkte førte til, at Feyenoord scorede til 0-2.