»Jeg vil meget hellere have, at man arbejder sammen med Glazer-familien.«

I konflikten mellem Manchester Uniteds rasende fans og klubbens ejere forsøger tidligere Manchester United-målmand Peter Schmeichel nu at agere fredsmægler.

Det forklarer han i et længere interview med CBS Sports.

Han er nemlig ikke 100 procent enig med de mange frustrerede fans. Den danske klublegende mener nemlig ikke, at vejen frem er at sælge klubben og skubbe Glazer-familien væk.

Foto: JEAN-CHRISTOPHE BOTT
Vis mere

»Det er nemt at sige, at Glazer-familien skal ud. Men den her klub kommer til at koste mere end fem milliarder dollar, eller hvad ved jeg. Hvem har den slags penge til at købe en fodboldklub? Hvis man kigger på andre potentielle købere, hvem vil så gøre situationen bedre?« spørger fodboldlegenden tilbage til journalisten og fortsætter:

»Jeg tror, at de er villige til at samarbejde i den familie. Arbejd sammen med Glazers for at få denne fodboldklub til at være den fodboldklub, som den burde være.«

Peter Schmeichel er dog lidt mere forsigtig i sine udtalelser om Glazer-familiens forhold til fodbolden som sport og dens betydning for fans.

Danskeren forklarer, at han tror, at Glazer oprindeligt ikke forstod konceptet, og at fasene ser ejerne som frakoblet klubben, da de ikke viser sig foran kameraer i Manchester United-sammenhænge. En frustration, som har fundet sted længe.

Peter Schmeichel med tidligere manager Alex Ferguson. Ferguson har selv været manager under Glazer-familien.
Peter Schmeichel med tidligere manager Alex Ferguson. Ferguson har selv været manager under Glazer-familien. Foto: ANDREW YATES
Vis mere

Når det kommer til de invaderende fans, som smadrede forskellige ting og kom i karambolage med politiet, har Peter Schmeichel ikke meget tilovers for dem.

Han mener nemlig ikke, at det var Manchester Uniteds 'diehard'-fans, som invaderede Old Trafford.

»Jeg tror ikke, at det var klubbens kerne-fans, der var inde på stadion. Jeg synes, de er idioter, ballademagere. Ingen af dem kan huske de gode tider. Nogle af dem var knap født, da Glazers overtog klubben,« siger han.

Han opfordrer dog de 'rigtige' fans til at fortsætte med at råbe højt, så deres stemmer bliver hørt. Men det skal foregå på et ordentligt niveau, hvor det er fredeligt, og man ikke fremsætter krav, der er fuldstændig urealistiske.

Schmeichel er ikke den eneste Manchester United-legende, som er ude at kommentere på søndagens protest, som førte til en udskydelse af storopgøret mellem Manchester United og Liverpool.

Både Roy Keane og Gary Neville, som begge er eksperter på britiske Sky Sports, mener, at det kun er starten.

»Det her er kun starten. De gør det, fordi de elsker klubben, og det er ikke, hvad der er sket de sidste par uger med Super League. Jeg tror, ​​det har været undervejs i en række år nu, frustrationen, og de har tænkt, at 'nok er nok',« fortæller Roy Keane.

Gary Neville tror ligesom Roy Keane, at det er et klart modsvar på beslutningen om, at Manchester United skulle deltage i den nu forladte Super League, som fik bægeret til at flyde over for fansene.

Gary Neville og Peter Schmeichel sammen.
Gary Neville og Peter Schmeichel sammen. Foto: ANDREW YATES
Vis mere

»Det her er en klar konsekvens af Manchester United-ejernes handling for to uger siden. Der er en klar mistillid og modvilje mod ejerne, men fansene protesterede ikke for en måned siden.«

Ifølge Gary Neville er det derfor en generel advarsel til klubben, om at fansene ikke accepterer forholdene mere.