Esbjerg fB stopper samarbejdet med cheftræner Olafur Kristjansson med øjeblikkelig virkning.

Det skriver 1. divisionsklubben i en pressemeddelelse.

Klubbens sportschef, Jimmi Nagel Jacobsen, fortæller, at den missede oprykning til Superligaen og skuffende, sportslige resultater blev tungen på vægtskålen.

»Efter en flot indledning på sæsonen må vi sande, at pointhøsten efter vinterpausen ikke har været godkendt, og vores mål om at vende retur til Superligaen til sommer ikke lader sig gøre,« siger han til klubbens hjemmeside og fortsætter:

Olafur Kristjansson.
Olafur Kristjansson. Foto: Henning Bagger
Vis mere

»Samtidig sætter vi en ny retning for fremtidens Esbjerg og tager i den forbindelse afsked med Olafur Kristjansson. Vi ønsker Olafur held og lykke fremover, og takker for et godt samarbejde.«

Klubbens akademichef, Lars Vind, overtager holdet resten af sæsonen i en midlertidig funktion. Holdet fra Vestjylland mangler tre kampe i indeværende sæson.

Samtidig fritstilles assistenttræner Claus Nørgaard, der til sommer tiltræder i Vejle BK.

Beskeden om fyringen kommer blot få timer, efter det ikke lykkedes Esbjerg at rykke op i landets bedste fodboldrække i den kommende sæson.

Det stod klart, da holdet mandag aften tabte med 1-2 til Fredericia og dermed ikke længere kan nå at indhente de to førerhold, Viborg FF og Silkeborg IF, der begge rykker op.

Viborg og Silkeborg erstatter dermed AC Horsens og Lyngby Boldklub i Superligaen.