Klavs Bruun er ikke tilfreds med landsholdets niveau efter tre nederlag på fire dage
Klavs Bruun er ikke tilfreds med landsholdets niveau efter tre nederlag på fire dage Foto: JONATHAN NACKSTRAND

21-29, 30-34 og 23-31. Fire dage, tre kampe, tre nederlag. De sidste dages Golden League har bestemt ikke været en positiv oplevelse set med danske briller, og nu er landstræner Klavs Bruun Jørgensen ude med en bøn til Dansk Håndbold Forbund.

Han vil have et ligalandshold. Hvorfor? Fordi niveauet hos de landsholdsspillere, der til dagligt har sin gang i den danske liga er for lavt. Det sagde han til TV 2 efter Danmarks tredje nederlag på fem dage, da de søndag tabte med 23-31 til Norge.

sdgdfg

»Vi bliver i hvert fald nødt til at finde ud af, hvordan vi skal gøre, så vi har flere spillere, der er tættere på det internationale niveau, end vi måske har lige nu, sagde Klavs Bruun, hvorefter han kom med den helt konkrete bøn til DHF:

»Det er ikke noget, der kommer af sig selv, så at have et ligalandshold og et B-landshold, som både Norge og Frankrig også praktiserer, det ville altså være en drøm. At vi kunne bruge noget mere tid på det, men det handler også om økonomi, så det må jeg vende med DHF og se, om vi kan få smidt nogle flere midler i det,« sagde landstræneren til TV 2.

dø

Fra torsdag til søndag deltog Danmarks kvindelandshold i stævnet Golden League, hvor Frankrig, Rusland og Norge skulle krydse klinger med de danske håndboldpiger. De tre møder har budt på tre klokkeklare nederlag med 21-29 til Frankring, 30-34 til Rusland og 23-31 til Norge.

Den danske landsholdstræner kritiserer altså niveauet hos de spillere, der stadig begår sig i den danske liga, og det er da også småt med dem, der spiller uden for de danske grænser. Til sommer skifter Anne Mette Hansen tilværelsen ud i København Håndbold med ungarnske Györ, men ellers er der få af de danske håndboldkvinder, der spiller i de store europæiske klubber. En stor forskel i forhold til det danske herrelandshold, hvor det næsten mere er reglen end undtagelsen, at de store profiler også slår sine folder i de helt store klubber som Barcelona, Flensburg og Paris Saint Germain.

SMS

Se også

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 0 kr.