Retssagen mod Cristiano Ronaldo, som er anklaget for at have voldtaget en amerikansk kvinde, er kommet et stort skridt nærmere.

Efter længere tids forgæves søgen er det lykkedes de amerikanske advokater, som fører sagen for den tidligere model Kathryn Mayorga, at finde frem til Ronaldos italienske adresse.

Dermed kan de få overdraget retspapirer og en indkaldelse til retten til den portugisiske fodbold-superstjerne.

Jagten på Ronaldos hemmelige adresse har pågået siden oktober, hvor politiet i USA genåbnede voldtægtssagen mod den femdobbelte vinder af prisen som verdens bedste fodboldspiller.

Cristiano Ronaldo med sin kæreste, Georgina Rodriguez, og mor, Maria Dolores dos Santos Aveiro.
Cristiano Ronaldo med sin kæreste, Georgina Rodriguez, og mor, Maria Dolores dos Santos Aveiro. Foto: MASSIMO PINCA
Vis mere

I efteråret stod Kathryn Mayorga frem i det tyske magasin Der Spigel med beskyldningerne mod 34-årige Ronaldo.

Hun påstår, at superstjernen voldtog hende på et hotelværelse i Las Vegas i 2009 efter en bytur. Efterfølgende skulle han have betalt hende 375.000 dollars for at få hende til ikke at afsløre episoden.

Artiklerne fra det tyske magasin, som har fået fingrene i hundredvis af lækkede dokumenter, fik Las Vegas' politi til at starte en undersøgelse af hændelsen natten til den 13. juni 2009.

Den dengang 24-årige portugiser spillede for Manchester United, da han mødte den to år ældre Kathryn Mayorga på en natklub i spillebyen.

Foto: ALBERTO PIZZOLI
Vis mere

Efterfølgende inviterede han hende og andre festdeltagere med op i sin suite. Det var her - i suitens badeværelse - at Ronaldo voldtog hende, siger Mayorga.

»Efter at han voldtog mig, ville han ikke lade mig være. Han kaldte mig 'baby, baby'. Han gav mig et skyldigt blik. Som om han havde dårlig samvittighed. Jeg husker det ikke helt, men jeg mener, at han sagde 'undskyld' og 'er du kommet til skade?'« udtalte Mayorga til Der Spiegel i september sidste år.

Ronaldos advokater benægter, at han skulle have voldtaget hende, men medgiver, at parret har haft samleje, som dog skete efter gensidig aftale.

Der foreligger en politirapport fra dengang, hvor beviser blev undersøgt af Las Vegas' politi. Kathryn Mayorga ønskede dog ikke dengang at oplyse navnet på den eventuelle voldtægtsmand, hvorfor sagen ikke blev til noget. Men nu kører sagen altså for fuld blus.