Den udskudte kamp mellem Manchester United og Liverpool bliver spillet den 13. maj.

Det oplyser Premier League på sin hjemmeside. Storkampen skulle oprindeligt have været afviklet i søndags, men blev udsat, fordi tusindvis af United-fans protesterede mod klubbens ejere flere forskellige steder i byen.

Det medførte, at tilhængerne stormede Old Trafford, hvor de ødelagde udstyr som stole samt kameraer. Derudover endte det med voldelige sammenstød med ordensmagten i Manchester.

Fansene protesterede mod Glazer-familien, der ejer Manchester United. Det skyldes, at de synes, at de tænker mere på penge end klubben.

Foto: CARL RECINE
Vis mere

Slåskampene med politiet betød blandt andet, at to betjente måtte en tur på skadestuen, fordi de var blevet slået med flasker og andre genstande.

Der har efterfølgende været spekuleret i, om protesterne kan få et konkret efterspil for Manchester United i form af pointtab i ligaen, men det har ikke været tilfældet endnu.

Men selvom fansene var årsagen til, at en af Englands største fodboldkamp blev udsat, så har de alligevel fået meget sympati efterfølgende. Flere United-legender, som eksempelvis Roy Keane, har været ude og sige, at det bare viser, hvor stor deres kærlighed til klubben er, og at den amerikanske familie selv er udenom protesterne.

Glazer-familien har aldrig været populære i den røde del af Manchester, men de endte i et regulært stormvejr for nogle uger siden, da de bakkede op om det kontroversielle Super League-projekt.

De udsendte dog en undskyldning i et åbent brev efterfølgende, men det var fansene tydeligvis ligeglade med.

Manchester United-truppen fløj onsdag eftermiddag til Rom, hvor de skal møde AS Roma på torsdag. Her blev de eskorteret af politiet hele vejen, fordi man frygtede flere vrede fans.