For ikke så lang tid siden var han på vej væk. Nu er han sandsynligvis ny styrmand.

William Kvist lignede det meste af sommeren en mand, der var på vej væk fra Stuttgart, hvor cheftræner Bruno Labbadia hen over foråret helt havde mistet tilliden til ham. Selvom brugte landsholdsspilleren vendingen, at "fremtiden nu var mere usikker", og da Atletico Madrid kom på banen i løbet af sommerens transfervindue, lignede det et oplagt skifte væk fra Stuttgart.

Men så skete der noget. Efter tre nederlag i træk blev Bruno Labbadia fyret, og ind kom Thomas Schneider. Og han kan rigtig godt lide William Kvist, der nu er udset til permanent at indtage 6'er-rollen som den kontrollerende midtbanespiller på det slagne Stuttgart-mandskab.

- Vi har brug for en konstant spiller på den position, og den person kan være William Kvist. Vi har brug for en professionel spiller, der kan holde på bolden og beskytte vores hold, siger Thomas Schneider til Stuttgarter Nachrichten.

I Europa League-kampen mod Rijeka spillede William Kvist centralt sammen med den mere offensivt orienterede Christian Gentner, og her kan han sagtens se sig selv fortsætte sæsonen ud.

- Vi forstår hinanden godt, og det er mig, der har den defensive kommando, siger William Kvist, der forventes at starte inde mod Hoffenheim søndag og derfor næppe længere er på vej væk fra Stuttgart.