Statur som Messi, teknik som Iniesta, overblik som Xavi og frisure som Laudrup.

I Barcelona jubler de over FC Barcelonas seneste stjerneskud, det 19-årige midtbane-supertalent Riqui Puig, som i aftes fik debut for storholdet.

»Riqui spiller med stor selvtillid både i angrebet og i forsvaret. Han kigger hele tiden offensivt. Han gemmer sig ikke, han vil have bolden,« siger FC Barcelona-træner Ernesto Valverde.

10 minutter inde i anden halvleg kom Riqui Puig på banen i pokalkampen mod Cultural Leonesa. Bare et kvarter senere viste den lille midtbanespiller for alvor en af den slags genialiteter, som får Barca-fans til at drømme store drømme.

Efter at have ført bolden frem i et ryk ender Puig omgivet af flere modstandere med at lave et lille Michael Laudrup’sk vip mellem to-tre forsvarsspillere, som perfekt lander for fødderne af Denis Suarez, som kunne afslutte til 4-1.

»Er dette Iniesta eller drømmer jeg,« skriver en fan på Twitter, mens Riqui Puig rammer forsiden af Sport, en af de store sportsaviser i Barcelona, som er i himlen over talentets debut.

Det samme er den anden store Barcelona-sportsavis, Mundo Deportivo.

»Det var en drømmedebut. Ikke bare fik vi en sejr, men jeg lavede også en assist, og holdet spillede godt. Jeg er kommet på Camp Nou, siden jeg var tre år. Forestil dig, hvor glad jeg var for at komme på banen, særligt når det var hele 35 minutter,« jublede Riqui Puig efter kampen.

Den 19-årige catalaner, som bare måler 169 centimeter med en kampvægt 59 kilo, har længe floreret som et navn, man skulle holde øje med i FC Barcelona.

I pre-season imponerede han stort, når han fik chancen på førsteholdet med sine smarte driblinger og høje tempo i tanke og handling.

Men det var først i aftes, at træner Jorde Valverde vurderede, at han var klar til sin officielle senior-debut for FC Barcelona. Og han skuffede hverken træneren eller de næsten 77.000 tilskuere på Camp Nou.

Riqui Puig er et produkt af den berømte La Masia-fodboldskole, som har fostret kæmpestjerner som Andres Iniesta, Xavi Hernandez, Lionel Messi, Gerard Piqué, Cesc Fabregas med flere.