Brøndbys fodbolddirektør, Carsten V. Jensen, var rasende på TV3 Sport efter søndagens derby, men den kritik af tv-stationen viser sig at være uberettiget.

»Vores ansvarlige derude talte med ham, og her var han rasende og sagde, at TV3 Sport kunne komme til at koste ham og Brøndby mesterskabet. Når det er hans synspunkt, forstår jeg bedre, at han har været oppe i det røde felt,« sagde TV3 Sports sportschef, Kim Mikkelsen, efter kampen.

Raseriudbruddet kom efter 2-1-målet til FC København, hvor Mohamed Daramy kunne sende riposten ind efter Kamil Wilczeks brændte straffespark. Målet udløste vilde appeller på sidelinjen i Brøndby-lejren, da de var sikre på, Daramy var i feltet, før Wilczek udførte straffesparket.

Det ville betyde, at straffesparket skulle tages om. Men VAR-vognen mente ikke, at der var beviser for, at Daramy var i feltet før tid, da tv-billederne ikke viste situationen tydeligt nok. Det fik Carsten V. Jensen til at kritisere tv-produktionen, der dog ikke er den skyldige i denne her situation.

Brøndbys fodbolddirektør, Carsten V. Jensen.
Brøndbys fodbolddirektør, Carsten V. Jensen. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

»Tv-produktionen er ikke synderen. Klubberne har selv besluttet, at man vil vurdere situationerne i VAR-vognen ud fra de billeder, der er til rådighed. Tv-produktionen kan og skal ikke bære ansvaret, og man kan ikke begynde at blande dem ind i fodboldens regelsæt. Fodboldens regler har ikke noget at gøre med en tv-produktion,« siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen til B.T. og fortsætter:

»VAR kommer aldrig til at betyde, at man kan se alt og dømme alt rigtigt, men det har gjort spillet mere retfærdigt.«

Claus Thomsen henviser til, at VAR i den indeværende sæson har rettet 42 kampafgørende kendelser, men at der selvfølgelig stadig er plads til forbedring og nytænkning med det nye system.

Han afviser, at en eventuel dialog mellem tv-produktionen, dommerne og klubberne kan blive en del af en afvikling af en Superliga-kamp. Man skal i stedet tænke i andre baner for at finde en løsning på problemet.

Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen.
Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

En af de ting kunne være at placere flere kameraer rundt på stadion, der udelukkende skal have den funktion, at de skal give flere vinkler og mere hjælp til dommerne i VAR-vognen.

»Vi har ikke indrettet os efter at lave det bedst mulige produkt til brug for VAR-dommerne. Men Divisionsforeningen og klubberne er velkomne til at opsætte ekstra kameraer – det vil vi da ikke have nogen som helst problemer med,« siger Kim Mikkelsen.

Og det kan meget vel blive et nødvendigt hjælpemiddel til VAR-systemet, hvis klubberne kan blive enige om, at det både er en god idé, men også en investering, som alle klubberne vil gå med til at betale.

»Hvis det er et forslag, der bliver taget op, så vil man se på det til den kommende sæson. Det er noget, man kan diskutere. Hvis man ønsker at opsætte dem, skal det være en omkostning, der kan stå på mål med den værdi, man kan få ud af det,« slutter Claus Thomsen.